Nový tím NHL z Utahu

Nový tím NHL z Utahu

Od budúcej sezóny hokejovej NHL už nebude na mape figurovať tím Arizona Coyotes. Frančíza sa presunie do susedného Utahu a mesta Salt Lake City. Vedenie najlepšej hokejovej súťaže sveta schválilo vznik nového klubu a relokáciu z Arizony.

Informácií o novom klube je zatiaľ málo. Vieme len to, že svoje domáce zápasy bude hrať novovzniknutý tím na štadióne Delta Center s kapacitou vyše 18 000 divákov. Tu hráva svoje stretnutia aj basketbalový Utah Jazz.

Nie je známe ani oficiálne logo klubu, ba dokonca ani jeho názov. Jeho vlastník Ryan Smith povedal, že tím sa zatiaľ bude volať Utah a všetko ostatné sa doladí v priebehu času. Je tiež možné, že počas svojej prvej sezóny v NHL budú niesť meno iba Utah HC alebo Utah Hockey Team.

Práve tieto dva názvy si už dalo vedenie patentovať. Spolu s nimi však prišla aj žiadosť na patent pre mená Utah Blizzard, Utah Venom či Utah Fury. V minulosti sa s možným presunom profiligy do Utahu spomínal aj názov Utah Copper Miners, ten však zatiaľ patentovaný nie je.

Nech už bude názov akýkoľvek, je pozoruhodné, akú vlnu eufórie vyvolala v Salt Lake City táto informácia. Za dve hodiny prišlo klubu 6 000 žiadostí o sezónne permanentky. Je jasné, že žiadostí bude len pribúdať, a tak má tento tím ešte pred svojím vznikom o návštevnosť postarané.

V Utahu sa dlhú dobu priam pýtal klub NHL. Mesto pri Slanom jazere sa nachádza v krásnom prostredí, je obklopené zasneženými horami a už hostilo olympiádu v roku 2002.

Ide tiež o štát na stredozápade USA, ktorý je veľmi lákavou turistickou destináciou. Okrem zasnežených hôr tu nájdete fantastické národné parky Zion, Canyonlands, Bryce Canyon, Arches a Capitol Reef. Nemožno zabudnúť ani na Monument Valley na hranici Arizony a Utahu, kde Forest Gump zakončil svoj beh.

Monument Valley, Bryce a Zion navštevujeme v BUBO na populárnom zájazde USA – západ. Na zájazdoch západ USA aktívnePrírodné klenoty USA k nim pridávame aj Arches.


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
K

Amerika  

Spojené štáty americké (USA)

29.05. → 12.06. +14 termínov

náročnosť

15 dní

Trvanie

5279
E

Amerika  

Spojené štáty americké (USA), Kanada


náročnosť

12 dní

Trvanie

4800
K

Amerika  

Spojené štáty americké (USA), Kanada


náročnosť

7 dní

Trvanie

1886 2358€
Kam cestovať za športom? Prémiový blog

Prémiový blog Kam cestovať za športom?

Rozmýšľate nad tým, kam by ste sa mali vybrať, pokiaľ ste športovým fanúšikom či aktívnym športovcom? Pripravili sme tipy pre obe skupiny. No najmä…

Ľuboš Fellner 18 min. čítania
Grand Canyon – dych vyrážajúce divadlo prírody Grand Canyon

Grand Canyon Grand Canyon – dych vyrážajúce divadlo prírody

Grand Canyon. Prírodný div sveta, o ktorom už počul snáď každý. A pri počte turistov, ktorí ho ročne navštevujú, môžeme žartovať, že už ho každý aj…

Michal Repta 13 min. čítania
Bermudský trojuholník - ako som sa stratil Prémiový blog

Prémiový blog Bermudský trojuholník - ako som sa stratil

Bermudský trojuholník alebo Bermudy. Ostrovy, čo ležia niekde v Karibiku? Je to jeden ostrov, je ich viac? Čo je to za štát? Trošku sa v tom…

Ľuboš Fellner 28 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine:

USA