Park Amboseli

Park Amboseli

Je veľa nádherných parkov a rezervácií v Keni. Veľa sa toho popísalo o zvieratách a safari v nich. Na mňa i viacerých BUBO klientov však naozaj urobil veľký dojem Národný park Amboseli, predtým tiež nazývaný Maasai Amboseli Game Reserve. Je to národný park s rozlohou 392 km2. Amboseli je známe ako najlepšie miesto v Afrike, kde sa doslova priblížite k voľne pobehujúcim slonom. Populácia je tu taká silná, že sú naozaj všade a skvelé fotky sú zaručené!

Je to len jeden z mnohých dôvodov, prečo je park druhým najpopulárnejším v Keni, iba Maasai Mara priťahuje viac návštevníkov. Amboseli je skutočným rajom fotografov. Videli ste tie nádherné fotky slonov pózujúcich pod zasneženou horou Mt. Kilimandžáro? Sú to fotky práve odtiaľto.

Kilimandžáro, najväčšia hora Afriky a najvyššia voľne stojaca hora na svete, sa týči nad parkom ako majestátny a tichý strážca. Je to zážitok, keď sa oblaky za súmraku alebo úsvitu rozhoria a uvidíte jej zasnežený vrchol.

Slony nie sú jedinou atrakciou v parku. Na obzoroch Amboseli môžete zhliadnuť pakone, zebry, byvoly, gazely a, samozrejme, gepardy a levy. Neprehliadnuteľné sú aj menšie cicavce ako hyena, líšky, šakaly, mačiaky a pavián žltý.

Vtáčí život je rovnako bohatý najmä v močiaroch a jazerách parku. Pripravte sa na pozorovanie pelikánov, rybárikov, chrapkáčov, aj volaviek. Okrem toho je zaznamenaných 47 druhov dravcov, vrátane sokola a orla rároha.

Strieda sa tu 5 rôznych prírodných prostredí, ktoré zaisťujú veľké množstvo a rozmanitosť divokej zveri a vtáctva. Sú tu mokrade, savany, lesy, tŕňové kry, polopúšť či suché dno jazera Amboseli.

Názov „Amboseli“ pochádza z masajského slova, ktoré znamená „slaný prach“. Červenoodetých Masajov nájdete v ich dedinách rozmiestnených po celom parku. Môžete ich navštíviť a zažiť s nimi skutočne autentickú a starodávnu africkú kultúru. Amboseli je čerešničkou na torte Kene. Dajte si raňajky v Oi Tukai Lodge pod Kilimandžárom. Je to neopakovateľný zážitok s "výhľadom za milión". Vyberte si jeden z našich zájazdov do Kene a presvedčíte sa na vlastné oči.


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
K

Afrika  

Keňa


náročnosť

13 dní

Trvanie

5184

Detské zľavy

Dovolenka Keňa - deti na safari a pláže
F

Afrika  

Keňa


náročnosť

13 dní

Trvanie

5184
K

Afrika  

Zanzibar, Tanzánia, Keňa


náročnosť

15 dní

Trvanie

7021 7631€
Veľká päťka alebo 24 zvierat pre rok 2024 Prémiový blog

Prémiový blog Veľká päťka alebo 24 zvierat pre rok 2024

Naša planéta je úžasným miestom, kde ešte stále môžete natrafiť na autentickú divokú prírodu aj s jej obyvateľmi - fascinujúcimi divými zvieratami…

Martin Karniš 48 min. čítania
Veľký prehľad afrického safari Prémiový blog

Prémiový blog Veľký prehľad afrického safari

Vyberte si safari na mieru pre vás. Afrika je obrovský kontinent, preto je dobré, ak vám odborník poradí, kam ísť do Afriky. Martin Karniš je…

Martin Karniš 15 min. čítania
Nairobi - chladné vody pod horúcim slnkom Nairobi

Nairobi Nairobi - chladné vody pod horúcim slnkom

Zelená metropola na slnku. Aj tak sa niekedy nazýva Nairobi. Mesto, kde pre chaotickú dopravu nikdy nikam neprídete včas, dotýkajúce sa…

Martin Hrnko 8 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine: