Po návšteve prezidentského paláca, zhliadnutí Ho Či Minhovho skromného príbytku a už menej skromného vozového parku, nás Tank (vietnamský sprievodca) vyprevádza na rikše. Ekologický dopravný prostriedok poháňaný ľudskou silou. Vo vietnamskej premávke sa jedná o celkom adrenalínovú aktivitu. "Miestami mi nebolo všetko jedno", usmieva sa pri vystupovaní Julo. Odviezli nás priamo do reštaurácie, kde nás patrične uvítali rýžovou pálenkou. Pokračovali sme rybou s galangalom. Jedná sa o plnenú rolku ryžového papiera rybou, zeleninou a bylinkami. Nakoľko nás veľmi zaujal vzhľad tejto pochúťky, poprosili sme o malú lekciu z kuchárskeho umenia. S radosťou v očiach z netradičnej požiadavky nám priniesli potrebné suroviny. Po krátkej inštruktáži sme si už pochutnávali na vlastných výtvoroch. "Omylom som si pripravila až príliš pikantnú verziu", prezradila Katka pobavene. Tvorbu ďalších chodov sme už prenechali na profesionálov. Pochutnali sme si ešte aj na bravčovom mäse na lístkoch mac-mat alebo na krevetách s tamarínom. "Už sa nevieme dočkať na ďalšie ukážky z vietnamskej kuchyne", zhodli sa klienti. Ani si neuvedomili ako rýchlo budú čeliť veľkej gastronomickej výzve hadia krv a jeho žlč. Ako to dopadlo? Dozviete sa nabudúce.



Zobraziť viac príspevkov z krajiny Vietnam

BUBO HISTÓRIA

Pozrite si históriu slovenského cestovateľstva