187 príspevkov
Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta: Nórsko (7)
Nórsko - skúsenosti a instantné zážitky priamo z miesta.
Turistické tipy a zážitky - Nórsko
Každý kto navštívil Tromso pozná aj tento legendárny kiosk, za ktorého výstavbou bola v tom období len 18 ročn…
Pri návšteve tohto krásneho severského mesta si možno položíte otázku, ktoré múzeum by ste rozhodne nemali…
Vedeli ste, že v dnes liberálnom Nórsku bola homosexualita trestným činom o 11 rokov dlhšie ako v komunistickom Československu? Keď začiatkom…
Po neuveriteľných 20 rokoch diskusií a výstavby dnes otvorili nové múzeum najslávnejšieho nórskeho maliara v…
Dnes je 17. máj. Jedna z mojich najobľúbenejších až srdcových krajín oslavuje Deň Ústavy. Prijali ju Nóri na Ríšskom sneme práve 17. mája 1814 v malom mestečku Eidsvoll,…
Poznám veľa ľudí, ktorí majú radi vlaky a železnice. Jedným z nich je aj môj kamarát Lukáš z Moravy. Vždy…
Nórsko má veľmi členité pobrežie, ktoré v niektorých fjordoch zachádza až do jednej tretiny jeho pevninskej šírky…
Cestoval som po Škandinávii dlho. Na svojich cestách som často oslovoval miestnych a využíval moje vedomosti o mapách a hľadal miesta,…
Prechádzame úzkymi cestami, ktoré ledva prejde náš autobus. Odrazu sa z borovicového lesíka vynorí voľné…
6 metrov nad morom a približne 200 km od polárneho kruhu sa nachádza malá, ale významná dedinka Henningsvær. Patrí do s…
Malá dedinka Nærøyfjord leží pri fjorde, ničím sa nelíši od ostatných. Určite? Okrem toho, že odtiaľto vyplá…
Mám veľmi rád majáky. Majú svoje osobité čaro, nielen na fotenie, ale aj na pobyt. Jeden veľmi zaujímavý maják je…
ODPORÚČANÉ ZÁJAZDY
-
Mexiko veľký okruh
viac → -
Zlatá cesta Japonskom
viac → -
Čína, Tibet, Nepál
viac → -
3x naj Afriky
viac → -
Srí Lanka - rajská záhrada
viac → -