205 príspevkov
Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta: Nórsko (9)
Nórsko - skúsenosti a instantné zážitky priamo z miesta.
Turistické tipy a zážitky - Nórsko
Nórsko má veľmi členité pobrežie, ktoré v niektorých fjordoch zachádza až do jednej tretiny jeho pevninskej šírky…
Cestoval som po Škandinávii dlho. Na svojich cestách som často oslovoval miestnych a využíval moje vedomosti o mapách a hľadal miesta,…
Prechádzame úzkymi cestami, ktoré ledva prejde náš autobus. Odrazu sa z borovicového lesíka vynorí voľné…
6 metrov nad morom a približne 200 km od polárneho kruhu sa nachádza malá, ale významná dedinka Henningsvær. Patrí do s…
Malá dedinka Nærøyfjord leží pri fjorde, ničím sa nelíši od ostatných. Určite? Okrem toho, že odtiaľto vyplá…
Mám veľmi rád majáky. Majú svoje osobité čaro, nielen na fotenie, ale aj na pobyt. Jeden veľmi zaujímavý maják je…
Fjordy každoročne prilákajú tisícky turistov z celého sveta. Moldefjord je jedným z nich. Na jeho brehu leží malé, no v…
Množstvo vášnivých rybárov a cestovateľov chodí na rybačku do Škandinávie. Výnimkou nie sú ani Lofotsk…
Na zájazde po Nórsku – Nórsko Zlatý trojuholník sa stále utvrdzujeme, že Škandinávia je jedinečná v…
Ak si kladiete otázku, aké ubytovacie služby ponúka Longyearbyen na Špicbergoch, budete milo prekvapení. Z viacerých hotelov,…
Z Longyearbyen sa plavíme do ďalšieho baníckeho mesta. Tentokrát ním je ruský Barentsburg, ktorý je oproti Pyramiden ob…
K veľmi kurióznej a vtipnej situácii došlo na Špicbergoch v hlavnom meste Longyearbyen 21. Decembra 2018. V jednom z najsevernejš…
ODPORÚČANÉ ZÁJAZDY
-
-
Južná Kórea a ostrov Jeju
viac → -
Island - polárna žiara
viac → -
-
Mexiko veľký okruh
viac → -
Srí Lanka - rajská záhrada
viac → -