1367 príspevkov
Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta (13)
Najnovšie Turistické tipy a zážitky
Juhoafrický ľadoborec dnes v sobotu vyrazil do Weddellovho mora hľadať expedičnú loď Endurance, rozdrvenú ľadom v roku 1915. Po stopách…
Švédi otvárajú krajinu. Progresívni Novozélanďania tiež. No každý si predstavuje pod otvorením čosi in…
Na tejto fotografii stojím na južnom póle s americkým vedcom odetým v dobovom oblečení z čias prvých polárnych vý…
Prvý sa týmto ohromným úspechom chválil Američan Robert Peary. Hromotlk Robert Edwin Peary si 6. apríla 1909 …
Vikingovia boli v Amerike pred tisíc rokmi. Vikingovia strávili zimu v Severnej Amerike pred viac ako tisíc rokmi a pol tisícročia pred príchodom Krištofa Kolumba. Toto…
Po prvý raz som stretol Amišov v Belize. Britský Honduras je okrem toho, že je domovom bohatých zločincov, ktorých št…
Hádajte, kde ju nájdete? Všetky cesty vedú do Ríma, a tak ukazovateľ Ríma nájdete na svete všelikde. Aj…
Ala Kačú alebo Ala Kachuu – únos nevesty – dával mladým ľuďom, ktorých rodičia boli proti ich manželstvu, možnosť vziať sa…
A je to tu, dnes sa uskutočnil ďalší vojenský prevrat. Sledujem Afriku dlho a vcelku zblízka, veď aj v Burkina Faso som bol …
V roku 1907 si Ernest Shackleton, najväčší polárny dobrodruh všetkých čias, objednal 25 bední whisky od Mackinlay’s.…
Turizmus je najekologickejším a najudržateľnejším biznisom. Keď pandémia v marci 2020 prinútila Fidži uzavrieť svoje…
Nosiť či nenosiť, to je otázka. Existuje aerolinka, kde netreba mať masku? Čo je dobré pre zachovanie zdravia?Priznám sa, mám s nosen…
ODPORÚČANÉ ZÁJAZDY
-
Argentína, Brazília
viac → -
-
Nórsko - zlatý trojuholník
viac → -
Thajsko, Malajzia, Singapur
viac → -
-
Vietnam zo severu na juh
viac → -