1367 príspevkov

Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta (17)

Najnovšie Turistické tipy a zážitky

Voľby v najmenšej krajine Afriky

05

12:05

dec

2021

Gambia Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Tento víkend prebehli v Gambii voľby. V roku 2016 sa krajina zbavila prezidenta Yahya Jammeha (čítaj: Jaja Džameh). Ja som ho ešte zažil v…

Slovensko si ničí svoju budúcnosť

05

10:22

dec

2021

Slovensko Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Slovensko malo najdlhšie zatvorené školy v Európe počas minulých pandemických vĺn a dnes sme napriek tomu zase jedna z m…

Miroslav Zikmund dnes zomrel

02

16:40

dec

2021

Česká republika Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Zikmund a Hanzelka; ich filmy a knihy boli v čase môjho dospievania tým, čo ma pritiahlo k cestovaniu. Naša planéta je…

Zaočkujte celú Afriku aj všetky deti

29

23:09

nov

2021

Vysvetlím. Ak máte zaočkovaných 95% starých ľudí a chorých ľudí a je šanca, že na variant Omicron…

Omicron a cestovanie

28

22:13

nov

2021

Po delte máme nový variant covidu.  WHO či SZO (Svetová zdravotnícka organizácia) v nedeľnom vyhlásení uviedla, že stojí za africkými národmi a žiada, aby hranice…

Barbados -najnovšia republika sveta

28

16:09

nov

2021

Barbados Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

30. novembra 1966 sa Barbados stal nezávislým štátom. Patrí teda medzi 193 štátov, ktoré na našej plan…

Čestné voľby?

26

13:21

nov

2021

Líbya Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Líbyjská volebná komisia v strede tohoto týždna  oznámila odmietnutie kandidatúry Kaddáfího z d…

Revolúcia na Šalamunových ostrovoch

26

09:21

nov

2021

Šalamúnove ostrovy Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Šalamúnové ostrovy sú jednou z najmenej navštevovaných krajín sveta. Rozprával som sa o tom s Chrisom Nemaiao z turistického boardu Šalamúnskych ostrovov.Každopádne,…

BUBO je sloboda

24

21:50

nov

2021

Zdá sa, že nie vakcína, ale BUBO je sloboda.  Vláda dnes odsúhlasila lock down pre neočkovaných aj očkovaných. No my v…

Bari – rady, informácie, a čo vidieť

23

21:48

nov

2021

Taliansko Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Bari je najväčším mestom Apúlie a mnohí tu pristanú na letisku, ktoré je severne od mesta. Letisko je menšie…

Ostuni – krásne mesto v Apúlii

23

19:14

nov

2021

Čo navštíviť na juhu Talianska? Založili ho Rimania už v 7. storočí p.n.l. na strmom kopci, a tak sa stúpaniu uličkami…

Lecce – čo vidieť v Apúlii

23

19:00

nov

2021

Lecce je jedným z najväčších miest v Apúlii, ale stále ho viete poľahky prejsť peši za tri hodiny. No lepšie…