1367 príspevkov
Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta (17)
Najnovšie Turistické tipy a zážitky
Tento víkend prebehli v Gambii voľby. V roku 2016 sa krajina zbavila prezidenta Yahya Jammeha (čítaj: Jaja Džameh). Ja som ho ešte zažil v…
Slovensko malo najdlhšie zatvorené školy v Európe počas minulých pandemických vĺn a dnes sme napriek tomu zase jedna z m…
Zikmund a Hanzelka; ich filmy a knihy boli v čase môjho dospievania tým, čo ma pritiahlo k cestovaniu. Naša planéta je…
Vysvetlím. Ak máte zaočkovaných 95% starých ľudí a chorých ľudí a je šanca, že na variant Omicron…
Po delte máme nový variant covidu. WHO či SZO (Svetová zdravotnícka organizácia) v nedeľnom vyhlásení uviedla, že stojí za africkými národmi a žiada, aby hranice…
30. novembra 1966 sa Barbados stal nezávislým štátom. Patrí teda medzi 193 štátov, ktoré na našej plan…
Líbyjská volebná komisia v strede tohoto týždna oznámila odmietnutie kandidatúry Kaddáfího z d…
Šalamúnové ostrovy sú jednou z najmenej navštevovaných krajín sveta. Rozprával som sa o tom s Chrisom Nemaiao z turistického boardu Šalamúnskych ostrovov.Každopádne,…
Zdá sa, že nie vakcína, ale BUBO je sloboda. Vláda dnes odsúhlasila lock down pre neočkovaných aj očkovaných. No my v…
Bari je najväčším mestom Apúlie a mnohí tu pristanú na letisku, ktoré je severne od mesta. Letisko je menšie…
Čo navštíviť na juhu Talianska? Založili ho Rimania už v 7. storočí p.n.l. na strmom kopci, a tak sa stúpaniu uličkami…
Lecce je jedným z najväčších miest v Apúlii, ale stále ho viete poľahky prejsť peši za tri hodiny. No lepšie…
ODPORÚČANÉ ZÁJAZDY
-
-
Kanada - veľký okruh
viac → -
-
Mexiko veľký okruh
viac → -
-
Zlatá cesta Japonskom
viac → -
Čína, Tibet, Nepál