1369 príspevkov

Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta (17)

Najnovšie Turistické tipy a zážitky

Spojenci Taiwanu. Štáty, ktoré podporujú Taiwan

10

15:41

dec

2021

Taiwan Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Vidím, že každým rokom podporovareľov Taiwanu ubúda. Nedávno sa práve kvôli obdobnému problému vylodili jednotky Austrálie na Šalamúnových ostrovoch. Keď hovoríme o…

Aung San Suu Kyi dnes odsúdili

06

15:50

dec

2021

Mjanmarsko Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

A je to tu! Aung San Suu Kyi (Su Ťij ) dnes odsúdili na štyri roky väzenia. Keď čítate moje vyhlásenia, tak viete, aký m…

Voľby v najmenšej krajine Afriky

05

12:05

dec

2021

Gambia Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Tento víkend prebehli v Gambii voľby. V roku 2016 sa krajina zbavila prezidenta Yahya Jammeha (čítaj: Jaja Džameh). Ja som ho ešte zažil v…

Slovensko si ničí svoju budúcnosť

05

10:22

dec

2021

Slovensko Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Slovensko malo najdlhšie zatvorené školy v Európe počas minulých pandemických vĺn a dnes sme napriek tomu zase jedna z m…

Miroslav Zikmund dnes zomrel

02

16:40

dec

2021

Česká republika Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Zikmund a Hanzelka; ich filmy a knihy boli v čase môjho dospievania tým, čo ma pritiahlo k cestovaniu. Naša planéta je…

Zaočkujte celú Afriku aj všetky deti

29

23:09

nov

2021

Vysvetlím. Ak máte zaočkovaných 95% starých ľudí a chorých ľudí a je šanca, že na variant Omicron…

Omicron a cestovanie

28

22:13

nov

2021

Po delte máme nový variant covidu.  WHO či SZO (Svetová zdravotnícka organizácia) v nedeľnom vyhlásení uviedla, že stojí za africkými národmi a žiada, aby hranice…

Barbados -najnovšia republika sveta

28

16:09

nov

2021

Barbados Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

30. novembra 1966 sa Barbados stal nezávislým štátom. Patrí teda medzi 193 štátov, ktoré na našej plan…

Čestné voľby?

26

13:21

nov

2021

Líbya Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Líbyjská volebná komisia v strede tohoto týždna  oznámila odmietnutie kandidatúry Kaddáfího z d…

Revolúcia na Šalamunových ostrovoch

26

09:21

nov

2021

Šalamúnove ostrovy Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Šalamúnové ostrovy sú jednou z najmenej navštevovaných krajín sveta. Rozprával som sa o tom s Chrisom Nemaiao z turistického boardu Šalamúnskych ostrovov.Každopádne,…

BUBO je sloboda

24

21:50

nov

2021

Zdá sa, že nie vakcína, ale BUBO je sloboda.  Vláda dnes odsúhlasila lock down pre neočkovaných aj očkovaných. No my v…

Bari – rady, informácie, a čo vidieť

23

21:48

nov

2021

Taliansko Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Bari je najväčším mestom Apúlie a mnohí tu pristanú na letisku, ktoré je severne od mesta. Letisko je menšie…