1368 príspevkov
Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta (69)
Najnovšie Turistické tipy a zážitky
„Kde v prdeli je tento hotel? Zasa sme niekde na periférii. Čo to bude za pajzel? Moisse je debil." Moisseho partnerka, ktorá nám víza…
„Nie sú tu hrochy?" pýtam sa domácich, keď sme už na trajekte. „Tu nie, oni sú 200 m vyššie,“ odpovedaj…
Trajekt začína premávať o 8:00 no nič sa nedeje. Dávam si Atee, zelený silný čaj, ktorý je pripravovaný podobne, ako keď vám robia kávu beduíni. Na ohníku v konvičke.…
Neviete si ani predstaviť, odkiaľ teraz píšem. Cítim sa ako v saune. Je 20:00 a už sme všetci v posteli. Každý má svoju posteľ, svoju moskytieru, svoje vedro s vodou.…
„Prdnite si niekto. Nech je tu lepší vzduch," zahlási Juro, keď vstúpime do Conacry (Konakry) . Severne od letiska je mesto tvrdé…
Kým sa dostaneme na hranicu, musím si 6x umývať ruky. Bolo tu 6 ebolových kontrol, kde sa veci zvrhli na úplatky. Chcete prejsť?…
Fotografujem deti v Bo, v druhom najväčšom meste Sierra Leone. Peter má 10 rokov a sestra Dani 8. V sáčkoch majú klince. Je to…
Slobodné mesto, je inakšie než všetky hlavné africké mestá, čo som doteraz videl. Mesto mi pripadá ako Darjeeling vo v…
Krajina aj oproti Libérii riadne zdrsnela. Asfalt skončil úplne. Prenajímam džíp. Domácich sa sem zmestí 10 a nás je 5.…
Zvoní mi mobil. To je nevýhoda, že mám signál. Vymotávam sa z moskytiery, zdvíham telefón. „Ľubo, som tri hodimy…
Sú čierni menejcennou rasou? Černochov zo Západnej Afriky vyviezli do Severnej Ameriky. Potom sa v roku 1822 vrátili ako slobodní ľudia sp…
Pri ceste na letisko sa stačí dostať na most Charlesa de Gaulla. Ten máme hneď pod oknom, no nájazd nie je. Nakoniec sa hore nejako dostaneme. T…
ODPORÚČANÉ ZÁJAZDY
-
Kuba Absolut total
viac → -
Srí Lanka a Maldivy
viac → -
Portugalsko, Madeira
viac → -
-
Bhután, Sikkim, Dardželing
viac → -
-