1367 príspevkov

Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta (63)

Najnovšie Turistické tipy a zážitky

Prvá Cesta Okolo Sveta

22

12:26

mar

2017

Čile Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Stojím v Punta Arenas (Piesočný Bod) pod sochou môjho hrdinu, ktorým je Fernão de Magãlhaes, Portugalec z chudobnej &scaron…

Oslava narodenín počas vinobrania. Šťastný NOWRUZ prajem.

21

03:15

mar

2017

Dnes zvyknem páliť Morénu, spálim hriechy minulého roka a oslavujem príchod jari a nový rok. Robím to dlho, ako to vždy…

Jogging v Santiago de Chile

20

10:35

mar

2017

Na starých rytinách nachádzam rieku Mapocho a predstavujem si Amazonku. Rieka tu zaberá značnú časť mesta, značnú časť rytiny.…

Čo vidieť v Santiago de Chile

20

02:14

mar

2017

Navštíviť Santiago je vraj za trest. Nič tu nie je a jediná šanca, že to uvidíte je keď je škaredé počasie a vtedy nie…

Patagonia - zaciname

18

14:38

mar

2017

V Santiagu je stvrt na 9 hlasi pilot. Je sice 8.11 ale tu nie sme v Europe a minuty sa nerataju. V Mongolsku sa rata na dni, v Japonsku na sekundy a tu, aj ked som…

Prvá slobodná africká krajina - Ghana - Kwame Nkrumah

13

21:47

mar

2017

Ghana Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Ghana bola prvou krajinou, ktorá sa oslobodila od kolonizátorov. Bolo to v marci roku 1957 a teraz je to presne 60 rokov. Stál som na námest…

Najstaršia múmia Európy a čo s tým má Sissi

25

23:56

feb

2017

Rakúsko Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Asi pred 5300 rokmi, chudý muž môjho veku no o 20 cm nižší zjedol jeleňa a obilné zrná a vyrazil na lov. Boleli ho kĺby ako…

Barack Obama opakuje a spln prináša šťastie

11

11:57

feb

2017

Slovensko Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Kde dovolenkoval ostatný týždeň Barack Obama? Na Necker island! O tomto malilinkom ostrovčeku som piísal na tomto Fóre 3. januára viď https://bubo.sk/forum?vp-page=6 …

Waldorf Astoria, hotel v New Yorku

05

15:12

feb

2017

USA Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Frank Sinatra, Marilyn Monroe, Charlie Chaplin. To je zopár známych osobností, ktoré vlastnili izby, či prespali v hoteli Waldorf Astoria v…

Pozývam na BUBO Bál

28

22:56

jan

2017

Slovensko Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Prvý deň BUBO Bálu je za nami. Celý rok 2016 sme cestovali, fotili a teraz Vám výsledky našej snahy prezentujeme. Ktoré cestovateľské hranice sa nám podarilo pokoriť a…

Podrobovateľ riek práve utiekol- Yahya Jammeh. Porovannie veľkosti Gambie

23

14:38

jan

2017

Gambia Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

V Gambii najmenšom štátiku (kontinentu) obrovskej Afriky som bol pred vyše rokom. Písal som vtedy o extravagantnom prezidentovi Yahya…

Tubu alebo Toubou - Skalní ľudia

11

09:45

jan

2017

Čad Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

„Tubou sú tabu“ s dôrazom na slovíčko „tabu“ hovorí Alí, bývalý starosta Faya Largeau, mesta…