Sphere - nová atrakcia Las Vegas

Sphere - nová atrakcia Las Vegas

Ďalší dôvod na návštevu Las Vegas! Mesto hriechu a večnej zábavy na západe USA sa pýši novým futuristickým veľdielom s názvom Sphere. Sprvu pôsobí ako záhadná guľovitá štruktúra, ktorá je vo svojej kategórii najväčšou na svete. Jej výstavba nebola vôbec lacná záležitosť – stála 2,3 miliardy dolárov a po dlhých rokoch ju otvorili na prelome septembra a októbra.

Otvorenie Sphere v Las Vegas pritom nemohlo byť epickejšie – za prítomnosti tisícok divákov zahrala svoje najväčšie hity írska kapela U2. Tvorcovia Sphere vo Venetian Resort, teda spoločnosť Madison Square Garden Entertainment, chceli aj v rámci koncertu ukázať, akými pôsobivými vizuálnymi a zvukovými elementmi disponuje.

Obrovská LED obrazovka zvonka premieňa zvonku obrovskú guľu na planétu, Mesiac, basketbalovú loptu alebo žmurkajúce oko. Celkovo má až 53 884 XNUMX štvorcových stôp a konštrukcia je vysoká 111 m a dlhá 157 m.

Zvnútra možno vidieť najväčšie premietacie obopínajúce LED plátno na svete, ktoré disponuje 268 miliónmi video pixelov. Premietať tak môže napríklad autentickú nočnú oblohu či zaujímavé efekty, napríklad pád strechy na divákov. Umiestnenie a kvalita reproduktorov zároveň umožňujú úplne iné rozloženie zvuku než to, na aké ste zvyknutí ako účastníci koncertov. Architekti Sphere ho opisujú ako najlepší na svete.

Ľudia, ktorí sa zúčastnili na otváracom koncerte U2, opísali tento zážitok ako pohlcujúci. „Je to ohromujúci zážitok z vizuálneho hľadiska...“ či „Boli sme na koncertoch po celom svete, a toto je to najlepšie miesto vôbec,“ zneli jedny z mnohých ohlasov podľa CNN.

Reportéri však dodali aj to, že dominantou je práve obrovská obrazovka a neviete, kam sa skôr pozerať a vstrebať tak všetky zážitky môže byť problém.
The Sphere vo Vegas prinesie v najbližších dňoch mnohé koncerty či filmové predstavenia. Ak budete náhodou v tomto čase v „meste hriechu“ uprostred púšte, zamierte do Sphere a vychutnajte si zážitok ako z inej planéty. Lístky na Sphere Experience kúpite už od 49 USD na osobu.


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
K

Amerika  

Spojené štáty americké (USA)

29.05. → 12.06. +14 termínov

náročnosť

15 dní

Trvanie

5279
E

Amerika  

Spojené štáty americké (USA), Kanada


náročnosť

12 dní

Trvanie

4800
K

Amerika  

Spojené štáty americké (USA), Kanada


náročnosť

7 dní

Trvanie

1886 2358€
Kam cestovať za športom? Prémiový blog

Prémiový blog Kam cestovať za športom?

Rozmýšľate nad tým, kam by ste sa mali vybrať, pokiaľ ste športovým fanúšikom či aktívnym športovcom? Pripravili sme tipy pre obe skupiny. No najmä…

Ľuboš Fellner 18 min. čítania
Grand Canyon – dych vyrážajúce divadlo prírody Grand Canyon

Grand Canyon Grand Canyon – dych vyrážajúce divadlo prírody

Grand Canyon. Prírodný div sveta, o ktorom už počul snáď každý. A pri počte turistov, ktorí ho ročne navštevujú, môžeme žartovať, že už ho každý aj…

Michal Repta 13 min. čítania
Bermudský trojuholník - ako som sa stratil Prémiový blog

Prémiový blog Bermudský trojuholník - ako som sa stratil

Bermudský trojuholník alebo Bermudy. Ostrovy, čo ležia niekde v Karibiku? Je to jeden ostrov, je ich viac? Čo je to za štát? Trošku sa v tom…

Ľuboš Fellner 28 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine:

USA