Thamel - štvrť obchodníkov

Thamel - štvrť obchodníkov

Najznámejším a najaktívnejším turistickým cieľom v Nepále je Thamel , ktorý sa nachádza v centre mesta. Táto živá štvrť je známa svojimi krátkymi uličkami plnými rozmanitého výberu obchodov, predajcov, reštaurácií a krčiem. Už viac ako storočie je Thamel centrom káthmandského turistického priemyslu a pre návštevníkov Nepálu je to nevyhnutné miesto.


Od čias hippies, keď mnohí umelci cestovali do Nepálu pomocou Hippie Trail a bývali v Thameli týždne, bol Thamel epicentrom turistického priemyslu v Káthmandu. Tam je hlavná turistická destinácia údolia Kathmandu.


Thamel je známy svojimi kľukatými uličkami preplnenými množstvom obchodov a pouličných predajcov. Potraviny, čerstvé produkty, pečivo, vychádzkové a trekingové vybavenie, hudba, DVD, ručné práce, suveníry, vlnený tovar a oblečenie patria medzi často predávané veci. Pozdĺž ulíc sú aj cestovné kancelárie, malé obchody s potravinami, lacné hotely, reštaurácie a nočné kluby. Popri stovkách chodcov sa týmito preplnenými ulicami pohybujú autá, rikše na bicykli, dvojkolesové autá a taxíky. Aby sa predišlo dopravnému a davovému chaosu, niektoré cesty v Thameli boli nedávno označené ako zóny bez vozidiel.


Ceny v Thameli sú podstatne vyššie ako v neturistických regiónoch, aj keď je tam veľa reštaurácií, ktoré ponúkajú tradičnú aj kontinentálnu kuchyňu. Horolezci tiež využívajú Thamel ako svoj predzákladný tábor. Spolu s mnohými cestovnými kanceláriami a izbami pre hostí ponúka širokú škálu obchodov s horolezeckým vybavením, zmenárne a predajne mobilných telefónov. Najkrajšou oblasťou, kde môžete zažiť nočný život v Káthmandu, je nepochybne Thamel. V Thameli žije niekoľko nepálskych etnických skupín, ktoré obyvateľom poskytuje aj voľnočasové a pracovné príležitosti.


Atrakcie Thamelu poskytujú niečo pre každého v pulzujúcej komunite s osobitou atmosférou. Toto sú niektoré z najlepších pamiatok Thamelu:


Nakupovanie: Thamel je rajom nakupujúcich, kde majú kupujúci k dispozícii všetko od tradičných nepálskych remesiel až po oblečenie, vybavenie a suveníry. Zjednávanie je tu samozrejmosťou, pretože ulice lemujú rôzne obchodíky a obchodníci ponúkajúci všetko mysliteľné.


Jedlo: V Thameli je niekoľko reštaurácií, kaviarní a krčiem, ktoré ponúkajú tradičné nepálske jedlá aj kuchyňu z iných krajín. Turisti môžu jesť tradičnú nepálsku kuchyňu alebo ochutnať niečo iné, napríklad momo z Tibetu či indické kari.


Nočný život: Nočný život v Káthmandu sa sústreďuje v Thameli, ktorý ponúka niečo pre každého. Thamel ponúka rušnú a aktívnu atmosféru so všetkým, od krčiem so živou hudbou až po nočné kluby.


Obchody s horolezeckým vybavením: Thamel je známy svojimi obchodmi s horolezeckým vybavením, ktoré poskytujú rôzne vybavenie na trekking a horolezectvo.


Bezpečnosť Thamelu:

Hoci je Thamel pomerne bezpečná oblasť, turisti by mali prijať bezpečnostné opatrenia na ochranu pred krádežami a vreckovými krádežami. Vyhnite sa noseniu veľkého množstva hotovosti a cennosti, ako sú pasy, hotovosť a mobilné telefóny, uchovávajte na bezpečnom mieste. Návštevník by mal byť pri prechádzaní cez ulicu opatrný z dôvodu chaotickej premávky.

Každý, kto navštívi Nepál, by mal navštíviť Thamel. V tejto živej oblasti nájdete osobité prostredie, ktoré spája kultúru, dobrodružstvo a zábavu. Okrem spoznávania nepálskej kultúry a nočného života môžu turisti nakupovať suveníry a jesť autentické nepálske jedlá. Návštevníci odídu z Thamelu s trvalými spomienkami na cestu do Nepálu, preto naše zájazdy v BUBO ponúkajú najlepšie zážitky a ubytovanie priamo v srdci Thamelu, kde máte všetko na dosah ruky!


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
K

Ázia  

Nepál, India

17.05. → 01.06. +14 termínov

náročnosť

16 dní

Trvanie

2911 4479€
E

Ázia  

Tibet, Nepál, India, Čína


náročnosť

26 dní

Trvanie

4455 5940€
K

Ázia  

Tibet, Nepál, Čína


náročnosť

15 dní

Trvanie

4842
Najnebezpečnejšie zviera sveta Prémiový blog

Prémiový blog Najnebezpečnejšie zviera sveta

Lev, tiger, žralok, byvol, hroch? Nie! Je to komár a všetci naši sprievodcovia v Afrike tento vtip poznajú. No pri toľkých mŕtvych - ročne je to…

Ľuboš Fellner 17 min. čítania
Výšková choroba a aklimatizácia Prémiový blog

Prémiový blog Výšková choroba a aklimatizácia

Prekvapujúco to nie je nedostatok fyzickej pripravenosti, ale výšková choroba, ktorá zabráni ľudom dostať sa na vrchol Mont Blancu, Kilimandžára,…

Ľuboš Fellner 35 min. čítania
Kathmandu Valley – Údolie bohov Káthmandu Valley

Káthmandu Valley Kathmandu Valley – Údolie bohov

Káthmandu často ľudia berú ako horské mesto. Opak je ale pravdou. Hlavné mesto Nepálu totižto neleží priamo medzi štítmi Himalájí, ale v…

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine: