The Blue Cup- spojenie baru a dokonalej kávy v Thessalonikách

The Blue Cup- spojenie baru a dokonalej kávy v Thessalonikách

Pokiaľ máte po skončení našej BUBO prehliadky mesta Thessaloniki chuť uloviť ďalší zážitok, ste milovníkom dobrej kávy či exotických koktailov a máte radi originálne podniky s jedinečnou atmosférou, máme pre vás tip. Iba 10 minút peši od Aristotelovho námestia, na ulici Salaminos, nájdete netradičnú kombináciu kaviarne a baru: THE BLUE CUP- Creative bar. Miesto, ktoré vyhľadávajú nielen turisti, ale aj domáci Solúnčania. Kde si cez deň a podvečer pri šálke kávy vychutnávajú oddych a odstup od ruchu mesta a kde večer naopak pulzuje nočný život, ktorým sú Thessaloniki také známe.

Od roku 2013 podnik sídli v zrekonštruovanej pamiatkovo chránenej budove oproti hotelu Mediterranean Palace, v blízkosti Múzea ilúzií. Krásny priestor, ktorému dominuje drevo a kameň, je rozdelený na dve časti: jedna je venovaná káve a druhá nápojom a koktailom. Majitelia sa od založenia pýšia vyhlásením, že sa im týmto spojením  „podarilo priniesť do mesta kúzlo tretej vlny kávy a okrem iného predstaviť domácim filozofiu jemného pitia". Spolupracujú s gréckou spoločnosťou Mokka, ktorá je jednou z najstarších spoločností zaoberajúcich sa kávou v celej krajine (založená bola už v roku 1923). Práve vďaka tejto spolupráci The Blue Cup ponúka kávové špeciality pochádzajúce z rôznych odrôd, pripravené rôznymi spôsobmi podľa preferencií zákazníka. Keďže fungujú aj ako pražiareň kávy, viete si tu kávu zakúpiť aj ako suvenír.

V barovej časti vám zase tím skúsených barmanov namieša drinky podľa receptúr, ktoré sú zamerané nielen na dokonalú chuť, ale aj vzhľad. No a pokiaľ sa vydáte po schodoch vedúcich na horné poschodie, čaká vás ešte jedno prekvapenie. Nájdete tu tzv. Speakeasy parket- bar, ktorý má pripomínať časy prohibície v Spojených štátoch. Od roku 1920, kedy sa začala éra alkoholovej prohibície, kedy si americkí občania mohli vychutnať akýkoľvek druh alkoholu jedine nelegálne a ukrytí v pivniciach alebo za barovými výkladmi, takéto nenápadné skryté bary vznikali jeden za druhým. Je zaujímavé vychutnať si atmosféru takéhoto miesta aj tu, v Thessalonikách.

Nech už sa The Blue Cup rozhodnete navštíviť cez deň alebo večer, rozhodne to nebudete ľutovať. Káva je tu vedou rovnako ako koktaily a preto si toto miesto svoj prívlastok „ Creative bar" naozaj zaslúži.

Chceš zažiť Grécko na vlastnej koži? Vyber sa na zájazd do Grécka spolu s nami a ulovíš množstvo ďalších unikátnych zážitkov!


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
K

Európa  

Turecko, Grécko


náročnosť

6 dní

Trvanie

1488 1750€
K

Európa  

Grécko


náročnosť

8 dní

Trvanie

1860 2325€
K

Európa  

Grécko


náročnosť

12 dní

Trvanie

5555
Atény inak - mesto nielen pre bohov Atény

Atény Atény inak - mesto nielen pre bohov

Báje a rozprávky, mytológia a história, architektúra a demokracia - to sú prívlastky, ktoré si každý spája s Gréckom. Atény sú známe ako mesto…

Angelika Machová 11 min. čítania
Alexander Macedónsky Prémiový blog

Prémiový blog Alexander Macedónsky

Najúspešnejší Európan? Vzor každého ambiciózneho muža? Aj po vyše 2 000 rokoch jeho meno pozná každý. Na človeka, ktorý sa rozhodol dobyť celý…

Ľuboš Fellner 45 min. čítania
Delfská veštiareň - pupok antického sveta Blog

Blog Delfská veštiareň - pupok antického sveta

Delfy. Najznámejšia veštiareň starovekého sveta, ktorú navštívili takí velikáni histórie ako Alexander Macedónsky, Sokrates či aténsky stratég…

Dominika Ladecká 17 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny: