Velka noc v Sihanoukville v reštaurácii Airport

Velka noc v Sihanoukville v reštaurácii Airport Netradičná Veľká noc

Stare lietadlo AN-24, stary patkovy bavorak, a kabina Tatrovky tvoria zaklad podniku Airport. V piatok barbecue all you can eat sme v ramci postu museli vynechat, ale dalsie dni sme si nenechali ujst. V podniku kde nad Vasimi hlavami v priestoroch polootvoreneho hangaru, ktoreho otvorena cast smeruje na plaz Andamanskeho mora je jedinecna atmosfera. Stary Antonov je vypreparovany tak, ze mozete vyliezt do pilotnej kabiny a divat sa na dianie na parkete pod Vami zhora. Tomu hovorim VIP lounge. Kabina Tatrovky je pod chvostom lietadla vkusne zaclenena do reliefu baru a je vyhradena pre DJ, ktory na Vas svieti logom odhryznuteho jablcka od Apple (to asi znamena, ze je to dobry DJ). Do steny naboku je zasadeny presnym stredovym rezom rozpilene BMW. Jedinecna atmosfera, jedinecna noc. Jasne ze bola velka. Veceru na velkonocny pondelok sme si dali v Snake house, co doslovny preklad vystihuje. Hadi dom. Nejedli sme vsak hady, restauracia je akurat obrovske terarium, kde aj sklena tabula na stole, kde sa podava jedlo je vrch teraria, v ktorom je schuleny exoticky plaz. Pri vedlajsom stole zas je nadrz s vodou a mozete obdivovat exoticke rybicky, alebo z nadrze dva metre od Vas sa vyhrieva na brehu svojho vybehu zivy krokodil. Opice, vtaky vo voliere a dalsia fauna su vsak zatienene umenim kuchara, ktory vie pripravit npr. rusky borsc, alebo hovadzi stroganoff. Pozor, ste v Kambodzi! Varovanie kucharok SR: My by sme to spravili inac! (rozumej, ja do Borscu nedavam zemiaky a Stroganoff musi obsahovat kysle uhorky...) Kvalitu jedla ale meraju nie recepty, ktore ajtak nie su pismo svate, ale Vase chutove pohariky a po nas zostavali prazdne taniere. Dokonca servirovali pravy cierny chlieb. A to ani nehovorim o azijskej kuchyni, ktorej napriklad Tom Yam je "najlepsi aky som kedy mala" (pre tych co prave teraz chceli dodat podotazku ci pani bola v Thajsku vobec, tak udajne ano). A tak si tu zijeme... Namiesto velkonocnej sunky opekane ryby a chobotnicky na plazi, cerstve krevety z grilu, namiesto vedier s vodou velkonocneho pondelka nam svieti slnko a kupeme sa v mori, namiesto korbaca olejova khmerska masaz priamo v tieni slnecnika na plazi a keby sme nemali pripojenie na internet, mozno si ani nespomenieme, ze v tejto horucave sa doma slavia sviatky jari.


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
K

Ázia  

Vietnam, Kambodža


náročnosť

16 dní

Trvanie

4939
K

Ázia  

Vietnam, Kambodža


náročnosť

16 dní

Trvanie

4939
K

Ázia  

Vietnam, Thajsko, Kambodža


náročnosť

13 dní

Trvanie

3619
TOP 10: Ochutnali sme najhoršie jedlá sveta
Prémiový blog

Prémiový blog TOP 10: Ochutnali sme najhoršie jedlá sveta

My ľudia sme veľmi rozdielni. To, čo niekto považuje za pochúťku, napríklad kaviár či žabacie stehienka, iný nevie vložiť do úst. No jedlá, ktoré…

Ľuboš Fellner 14 min. čítania
Phnom Penh – perla francúzskej Indočíny
Phnom Penh

Phnom Penh Phnom Penh – perla francúzskej Indočíny

Phnom Penh – perla francúzskej Indočíny. Túto prezývku dali kambodžskému mestu francúzski kolonizátori pred 150 rokmi. Odvtedy Phnom Penh aj…

TOP 10: Najväčšie zážitky z Ázie
Blog

Blog TOP 10: Najväčšie zážitky z Ázie

Ázia je najväčším kontinentom našej planéty. Nám Európanom je blízka a aj ja, keď som začal cestovať vo veľkom, bolo to práve sem. Ázia je extrémne…

Ľuboš Fellner 23 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine: