Po historickej prehliadke cisárskeho mesta Hue, hlavného mesta Vietnamu v rokoch 1802 až 1945, v ktorom sa za celú túto dobu vystriedalo 13 cisárov rodu Nguyen, sme sa spoločne vybrali navečerať. Ale ako! Na záver prehliadky mesta sa Parfémovou riekou na tradičnej dračej lodi preplavíme smerom k hotelu, obdivujeme brehy rieky, ktoré boli kedysi posiate množstvom kvetov s voňavými lupeňmi. Vylodíme sa na brehu centra mesta a presúvame sa BUBO busom do 4 hviezdičkového hotela Park View na rýchlu sprchu, aby sme sa opäť o chvíľu mohli spoločne stretnúť na recepcii. Všetci s nadšením očakávame zážitkový gurmánsky večer, nastupujeme do taxíkov, nestíhame sa ani spamätať a sedíme pri masívnom stole v pompéznych kráľovských habitoch! Cisár a cisárovná s korunami na hlavách a kráľovskí “úradníci” sa necítia ani o detail menej pompéznejšie. Presúvame sa v čase. Ako aperitív podávame tradičné cisárske domáce víno Hoang Trieu Ngu Tuu vyrobené z červenej ryže priamo v dedinke Chuon vzdialenej len 10 kilometrov od Hue, ktoré ordinoval sám cisár Minh Mang počas jeho vlády medzi rokmi 1820 až 1841, a v červenej lodi Emperors Dragon, mieste 8 krát ocenenom prestížnou cenou The Guide Award za kvalitu služieb a zážitkové zameranie večeriame niekoľko chodov. Pre Hue je typická tradičná sladká, kukuričná polievka Che, jarné rolky, vyprážané so zeleninou, ktoré si namáčame do octovej omáčky s chilli, domáce, kvalitné hovädzie mäso s duseným špenátom a cesnakom, a nesmie chýbať ani dezert v podobe lokálneho čerstvého ovocia. Umenie na tanieri, keď sa vám prelína ružové dračie ovocie, melón, papája a mango! Dopíjame posledné drinky v podobe digestívu ryžového vína alebo lokálneho piva Huda, lúčime sa s extrémne milou, ale profesionálnou obsluhou, ďakujeme za špičkový servis, ako je tomu na lodi Emperors Dragon zvykom, a vyberáme sa objavovať tajné miesta nočného Hue. Stať sa cisárom aspoň na jednu noc opäť stálo za to!



Zobraziť viac príspevkov z krajiny Vietnam

BUBO HISTÓRIA

Pozrite si históriu slovenského cestovateľstva