Cestovanie do USA

Cestovanie do USA USA sa otvára pre turistov

Spojené štáty od dnešného dňa zrušili obmedzenie ciest pre turistov, vrátane Slovenskej a Českej republiky. Konečne! Reštrikcie, prijaté kvôli pandémii choroby COVID-19, platili rok a pol. Od zahraničných návštevníkov budú teraz USA pri príchode vyžadovať očkovanie s výnimkou osôb mladších ako 18 rokov a ľudí, ktorí sa nemôžu nechať zaočkovať zo zdravotných dôvodov. Pred nástupom do lietadla smerujúceho do Spojených štátov amerických sú aj všetci plne zaočkovaní cestujúci povinní preukázať sa negatívnym výsledkom testu (PCR, antigén) na COVID-19, ktorého vzorka bola odobratá najdlhšie 3 dni (72 hodín) pred plánovaným odletom. Test musia mať všetci starší ako 2 roky.
 
Cestovatelia sa budú musieť pred nasadnutím do lietadla preukázať oficiálnym očkovacím preukazom. Pozor, toto sa nedá falšovať! Všetci už dnes majú čítačky, a tak si preverte, či je vaše očkovanie platné. Po druhej dávke musíte byť dlhšie než 2 týždne. Čoskoro v BUBO očakávame zavedenie povinnosti tretej dávky (po 9 mesiacoch a viac od podania druhej), ktorú budeme volať booster. Ak si ju nedáte, Váš očkovací preukaz bude neplatný. Uložte si túto informáciu niekde a pred cestou do USA si veci ešte raz skontrolujte. To, či máte platný očkovací preukaz a negatívny test, sa preverí už pred nástupom do lietadla, a tak do USA ani neodletíte. Samozrejme, do USA musíte mať naďalej platnú ESTA alebo víza; čiže pôvodné nariadenia zostávajú logicky v platnosti.
Ak nie ste zaočkovaná/ý a máte výnimku = nemôžete byť zaočkovaná/ý, musí byť Váš test starý maximálne 24 hodín.
Už dlhšie tvrdím, že celé to, čo sa tu deje, je absolútne nelogické a podľa mňa je chybou, že sa o tom nehovorí a veci sa hádžu pod koberec. Od počiatku covidovej pandémie sa zameriavame na chybné veci. Dnes sú prvou a najdôležitejšou informáciou u nás chybné výsledky z nemocnice v Nových Zámkoch. No toto je iba ukážka nefunkčnosti.
Pozrite sa napríklad na toto: USA bolo pre celú Európu zatvorené rok a pol aj v čase, kedy sme tu v Európe mali jedni z najlepších výsledkov na svete – počas nášho leta. Paradoxne, ak ste bol občanom Belize, Chorvátska, Kataru a stovky ďalších, tak ste do USA mohol bez akýchkoľvek problémov letieť. Mnohí naši klienti tak aj urobili a po dvoch týždňoch strávených v Dubaji, Katare či Mexiku do USA aj odleteli. Chorváti môžu, a Švédi či Nemci nie?! Áno, takto to doteraz bolo a nie je v tom žiadna logika okrem tej politickej. Dnes USA „otvára Európu“ v čase, kedy je covidova situácia najhoršou -čo sa teda dalo samozrejme čakať- a takto je to s kvapôčkovými infekciami v Európe každú jeseň a zimu. V Rakúsku napríklad už nebude na vstup do reštaurácií, kaviarní, kaderníctva alebo na kultúrne a športové akcie stačiť negatívny test na koronavírus, ale bude potrebný doklad o vakcinácii alebo prekonaní choroby. Rovnaké pravidlá budú platiť pre hotely alebo lyžiarske vleky. V Nemecku sedemdňová incidencia, teda počet potvrdených prípadov nákazy na 100-tisíc obyvateľov za týždeň, dosiahla nový rekord od začiatku pandémie a má hodnotu 201,1 ( Robert Koch Institute- RKI). Predchádzajúci rekord 197,6 bol dosiahnutý na vrchole druhej vlny pandémie 22. decembra 2020. Moja otázka teda je: a teraz, keď máme v Európe najvyššiu incidenciu, sme pre USA dobrí?
"Covidizmus" vládne svetu a nič nie je v postfaktickej dobe logické. Hlavne, že novinári majú stále kliky a politici si môžu pod rúškom riešenia „veľkého zdravotného problému“ robiť svoje kšefty, ktoré si nikto nevšíma. Toto nie je názor BUBO, ale môj osobný a mám ho vyše 20 rokov, kedy proti „pandemizmu“ bojujem (viď. zika tour či ebola tour). Prehral som to, viem, ako mnohí. Vyhrali média, farmafirmy, donáškové služby, interenet a populistickí politici, ktorí prikyvujú.

No máme v tejto dobe aj hrdinov a tými sú pre mňa Švédi. Národ, ktorý konal tak, aby epidémiu vo svojej krajine zvládol a zároveň neskrachoval. Ostatní sa podvolili diktátu médií a tú sekeru budeme ešte dlho dlho splácať.. No politikom voleným na 4 roky to bude jedno, bude to zaujímať tých o 40 rokov. Novinárom to jedno je taktiež, sú platení podľa klikov dneška, nie podľa úmrtí pacientov a nárastu HDP štátu. Slovensko je na tom úboho a mnoho úmrtí treba pričítať práve nekorektnej informovanosti. Práve tá vytvorila dva znepriatelené tábory a takzvaných „antivakcerov.“
BUBO bolo prvou firmou ktorá vakcináciu podporila, lebo sme vedeli -viď dnešné podmienky v Rakúsku či USA, ktoré sú evidentné - že sa presadia. No žiadne médium nás dlhé mesiace nepodporilo. Jedna z najťažšie postihnutých firiem Slovenska (nedalo sa cestovať) platila kampaň, ale nikto sa nepridal. Keď sa pridali – keď to začalo byť populárne a všetky média opäť papagájovali – bolo už neskoro a mali sme tu zarytých antivakcerov. A je to. Dnes zomiera na Slovensku mnoho ľudí preto, lebo ich neliečia správne.  Covid zbuldozeroval všetko, a ak máte infarkt či NCMP (náhlu cievnu mozgovú príhodu), tak sa Vám nedostane správneho ošetrenia a je väčšia šanca, že umriete. O nekorektnosti nedotknuteľných médií píšem v mojom blogu Pravda o Afganistane. A píšem to aj tu. Pôvodne dobre navrhnutý systém sa pokazil. Médií sa každý bojí, zničia všetkých, čo sa im postavia- ako cirkev v Stredoveku. U nás sa systém pokazil ešte viac a aj to je dôvod, prečo máme viac mŕtvych než Švédi či Indovia (prepočítaný na počet obyvateľov) či prakticky ktokoľvek. Neskúšal niekto pridať do tejto tabuľky aj ekonomický prepad a ekonomické následky pandémie? Tu bude náš prepad ešte väčší. Prečo sa nepíše o ohromných stratách, ktoré vytvárame? Prečo sa nepíše o tom, ako to robí Švédsko?


Každopádne, my v BUBO na tento deň čakáme dlho a dnes radostne voláme do celého sveta. Zajtra zvolávame všetkých pracovníkov BUBO k nám do kancelárie a budeme oslavovať. Chystá sa veľké otvorenie!!! Po roku a pol môžeme konečne opäť cestovať, konečne môžeme prevádzkovať naše služby. Pamätáte si, že Slovenská republika nám 20. marca zakázala cestovať -"za rekreáciou?" No dnes konečne môžeme opäť lietať do celého sveta.


Osobne si prajem, nech blesk udrie do médií a nech opäť nájdu zodpovednosť za svoje činy. God bless USA. Dnes je krásny pondelok, achch.

Fotografia: so synom lyžujem pri Lake Tahoe na hranici Kalifornie a Nevady. Dnes je už môj syn vyšší než ja. USA máme obaja radi.


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
K

Amerika  

Spojené štáty americké (USA)

31.08. → 14.09. +7 termínov

náročnosť

15 dní

Trvanie

4890
E

Amerika  

Spojené štáty americké (USA), Kanada


náročnosť

12 dní

Trvanie

4900
K

Amerika  

Spojené štáty americké (USA), Kanada


náročnosť

7 dní

Trvanie

2805
Kam cestovať za športom? Prémiový blog

Prémiový blog Kam cestovať za športom?

Rozmýšľate nad tým, kam by ste sa mali vybrať, pokiaľ ste športovým fanúšikom či aktívnym športovcom? Pripravili sme tipy pre obe skupiny. No najmä…

Ľuboš Fellner 18 min. čítania
Grand Canyon – dych vyrážajúce divadlo prírody Grand Canyon

Grand Canyon Grand Canyon – dych vyrážajúce divadlo prírody

Grand Canyon. Prírodný div sveta, o ktorom už počul snáď každý. A pri počte turistov, ktorí ho ročne navštevujú, môžeme žartovať, že už ho každý aj…

Michal Repta 13 min. čítania
Bermudský trojuholník - ako som sa stratil Prémiový blog

Prémiový blog Bermudský trojuholník - ako som sa stratil

Bermudský trojuholník alebo Bermudy. Ostrovy, čo ležia niekde v Karibiku? Je to jeden ostrov, je ich viac? Čo je to za štát? Trošku sa v tom…

Ľuboš Fellner 39 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine:

USA