Čo je vortex v meste Sedona?

Čo je vortex v meste Sedona?

Mestečko Sedona v americkom štáte Arizona nie je známe len nádhernými červenými skalami, ktoré ho obklopujú. Od roku 1980 sa s ním spája tiež v spirituálnom význame slovo vortex. 

Vortex môžeme chápať ako silné prepojenie medzi elektromagnetickými zemskými energiami, a teda ideálne miesto na napojenie sa na vesmírnu energiu. Je akýmsi americkým Stonehengeom vhodným na ozdravenie, meditáciu a sebaobjavovanie.

Podľa miestnych ľudí aj návštevníkov z celého sveta je Sedona spirituálne silné miesto. Pravdou je, že miestne kmene Yavapai-Apache dávno pred príchodom Európanov považovali túto oblasť za posvätné. Obývali jej okolie a do oblasti červených skál prichádzali v čase osláv a obradov.

Momentálne je Sedona v zmysle New Age filozofie jedno z energicky najsilnejších meditačných miest aj napriek tomu, že nie je vedecky nameraný žiaden zvýšený magnetizmus. Terapeutické výhody týchto vortexov pripisujú vedci veľkej nadmorskej výške, hlbokým kaňonom v okolí, nízkej hustote obyvateľstva, čistej oblohe a ich kombinácii, ktorá stimuluje myseľ a vytvára ideálne miesto na relax.

Hoci je za vortex braná celá oblasť mesta Sedony, nachádzajú sa tam 4 miesta, ktoré by mali byť energeticky najsilnejšie - Bell Rock, Airport Mesa, Cathedral Rock a Boynton Canyon. Vortexy sa rozdeľujú na ženskú a mužskú energiu - a teda či energia prúdi do hora, do vesmíru alebo do dola, z vesmíru do zeme. Ktorékoľvke miesto si zvolíte, nebuďte prekvapení množstom ľudí, ktorí tam meditujú, cvičia jogu alebo robia svoje malé ozdravné rituály. Ak aj v prúdenie energií neveríte, užijete si nádherné výhľady na okolitú magickú krajinu.


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
K

Amerika  

Spojené štáty americké (USA)

29.05. → 12.06. +14 termínov

náročnosť

15 dní

Trvanie

4590
E

Amerika  

Spojené štáty americké (USA), Kanada


náročnosť

12 dní

Trvanie

4800
K

Amerika  

Spojené štáty americké (USA), Kanada


náročnosť

7 dní

Trvanie

2433 2703€
Kam cestovať za športom? Prémiový blog

Prémiový blog Kam cestovať za športom?

Rozmýšľate nad tým, kam by ste sa mali vybrať, pokiaľ ste športovým fanúšikom či aktívnym športovcom? Pripravili sme tipy pre obe skupiny. No najmä…

Ľuboš Fellner 18 min. čítania
Grand Canyon – dych vyrážajúce divadlo prírody Grand Canyon

Grand Canyon Grand Canyon – dych vyrážajúce divadlo prírody

Grand Canyon. Prírodný div sveta, o ktorom už počul snáď každý. A pri počte turistov, ktorí ho ročne navštevujú, môžeme žartovať, že už ho každý aj…

Michal Repta 13 min. čítania
Bermudský trojuholník - ako som sa stratil Prémiový blog

Prémiový blog Bermudský trojuholník - ako som sa stratil

Bermudský trojuholník alebo Bermudy. Ostrovy, čo ležia niekde v Karibiku? Je to jeden ostrov, je ich viac? Čo je to za štát? Trošku sa v tom…

Ľuboš Fellner 28 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine:

USA