Africká kuchyňa je gurmánska špička. To platí aj o Namíbii, kde ochutnáte jedny z najlepších steakov z diviny na svete. Okrem prvého jarného dňa tu my v Namíbii zažívame aj 23. výročie namíbskej nezávislosti. Namíbijčania tu jazdia s vlajkami v národných vlajkách a pravdepodobne sa nám podarilo stretnúť aj namíbskeho premiéra, ale o tom sme vtedy netušili :) Dokonca dnes do nášho hotela prišiel budúci prezident. To všetko zažívame popri tom ako brázdime Namíbiu a užívame si teplo Afriky. Ja sa zas a znova smejem na tom ako si všetci myslia že prídu do Afriky schudnúť a ako sa im každým dňom pri večery darí porušovať tieto predsavzatia. Ono to ale ani inak nejde keď si tu môžete dať stejky z orixá, z kudu veľkého, z antilopy skákavej, zo pštrosa, plátky krokodílieho chvosta, perfektné krémové polievky, úžasné dezerty a k tomu napríklad dobré juhoafrické vínko. No nekúp to :) Našťastie je tu to jedlo naozaj zdravé a ak sa z neho priberá tak určite len zdravo.
Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
Tipy a zážitky - Namíbia
- Gurmánske okienko z Namíbie
- Namíbski Himbovia
- Damarovia - krováci z Namíbie
- Žirafa trpaslík z Namíbie
- Adrenalín na najstaršej púšti sveta, Namib
- Sossusvlei
- Uškatce v Cape Cross
- Kŕmenie gepardov v Namíbii
- Smrad z uškatcov
- Meteorit Hoba
- Kolónia uškatcov v Cape Cross
- Nádherné ženy kmeňa Himba
- Mŕtvy strom v Deadvlei
- Najstaršia púšť sveta, Namib
- Havária kvôli turistom v Namíbii
- Perfektné hotely v Afrike - referencia
- Vinice v Namíbii
- Krásy Namíbie
- Zdolaná piesková duna v Namíbii
- Big Daddy a zelená Namíbia