Namíbijská kuchyňa pozostáva z množstva mäsových, ale aj zeleninových a ovocných špecialít. Steak v Springboku v reštaurácii Tauren je asi najlepší v JAR. Kto pozná, potvrdí. Steak zo sviečkovej, alebo pizza schnitzel, nesklamete sa. Ani tentokrát sa tak nestalo. Je to už pár dní, ale stále spomíname. Niektorí prichádzajú do Afriky s tým, že schudnú. Nie je tu čo jesť, alebo je strava nejedlá. Taká je predstava o Afrike. Opak je pravdou. Väčšina z nás tu priberie. Namíbia patrí do Afriky, to znamená, že sa chudnúť nebude. V Keetmashoope (Quivetree Camp) nám nachystali úžasnú antilopu skákavú po domácky (chilli, paprika, báječné korenie). Možno bola na objednávku školená miestnymi gepardami na Ihrisku obrov. Po presune cez okraj Kalahari strýčko Wimpy pripravil kura. Pečené. Skvelé. V ten deň sa už viac jesť nedalo. Dnes nám vytrávilo pri výstupe na dunu menom Big Daddy. 260m nad okolitým terénom a neskôr sme zostúpili asi 40m pod terén do Sesriem kaňonu. Večera vo Windhoeku nebola ako losos z Waterfrontu v Kapskom Meste, ale zebra na spôsob stroganoff nie je na zahodenie. A Vienner schnitzel ako od maminky... Zajtra nám budú variť v Swakopmunde v reštike Kuckis. Majú úžasnú polievku z morských plodov a vedia parádne spraviť steaky zo springbokov a pštrosov. Hurááá do Swakopu. Pripravte nám doma odtučňovacie pásy a rotopedy...
Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
Tipy a zážitky - Namíbia
- Deň nezávislosti v Namíbii
- Namíbski Himbovia
- Damarovia - krováci z Namíbie
- Žirafa trpaslík z Namíbie
- Adrenalín na najstaršej púšti sveta, Namib
- Sossusvlei
- Uškatce v Cape Cross
- Kŕmenie gepardov v Namíbii
- Smrad z uškatcov
- Meteorit Hoba
- Kolónia uškatcov v Cape Cross
- Nádherné ženy kmeňa Himba
- Mŕtvy strom v Deadvlei
- Najstaršia púšť sveta, Namib
- Havária kvôli turistom v Namíbii
- Perfektné hotely v Afrike - referencia
- Vinice v Namíbii
- Krásy Namíbie
- Zdolaná piesková duna v Namíbii
- Big Daddy a zelená Namíbia