Don Julio, najlepšia reštaurácia Latinskej Ameriky pre rok 2020 a najlepší steak v Buenos Aires u tzv. "Dona", ktorú vlastní Pablo Rivero. „Víno, mäso, oheň, a nič viac. Toto sme my, Parilla," hovorí Pablo, o ktorom vyšli články napr. vo Forbes. Pablo spával v byte nad reštauráciu po celý čas, až kým sa nevyšvihol do argentínskeho gastronomického neba. Všetko mäso v kuchyni pochádza z dobytka, ktorý sa prirodzene pasie na širokých ľudoprázdnych pampách za mestom Buenos Aires. Mäso starostlivo uskladňujú a chladia 21 dní, aby dosiahlo požadovanú zrelosť. Potom grill majster reštaurácie Don Julio, prezývaný jednoducho Pepe, pečie pre hostí na tradičnom grile. Zahryznite sa do šťavnatého mäska a popíjajte pri tom najvhodnejšie argentínske víno. Buďme opäť konkrétny. Samozrejme nechýba Malbec z nášho obľúbeného regiónu Valle de Uco. V ponuke nájdete aj fantastické Zuccardi, ktoré v roku 2019, 2020 aj teraz nedávno v roku 2021 získali prvé miesto v rámci Južnej Ameriky aj celého sveta za najlepšie víno, kde sa im snažilo konkurovať ďalších 1 500 medzinárodných značiek. V duchu „nesnaž sa o najlepšie víno, ale o víno, ktoré dokonalo vyjadrí krajinu, z ktorej pochádza“, sa mladá generácia uchádza o najlepší gurmánsky zážitok spoločne so stejkom od Pabla. Toto je miesto, kde sa všetci Argentínčania cítia úplne rovnako. Najlepší steak mesta. Na stejkoch si tu pochutnával aj celebritny šéfkuchár Anthony Bourdain či manažér Manchester city a napr. samotný Pablo dodnes nedá dopustiť na bife de cuadril, zadné hovädzie (rump steak), ktoré patrí medzi jeho najobľúbenejšie. Ak by ste platili kartou, zaplatíte za jedlo okolo 50 eur, ale ak si necháte poradiť od BUBO sprievodcov, kde dostať najlepší kurz za hotovosť EUR/USD, tak za najkvalitnejšie mäso platíte od 25 eur/osoba a to sa už sa Argentína s BUBO naozaj oplatí! Reštaurácia sa nachádza v budove z 19. storočia a má rustikálny nádych. Prvý pohľad vás na 10 % zmätie, pretože nejde vôbec o nóbl miesto, ale ak zatvoríte oči a necháte pracovať svoj čuch a chuť, že ste v TOP reštaurácii kontinentu. Rezervácie sa robia dlho dopredu. Miesta vonku fungujú štýlom, kto prvý príde, prvý berie.
Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
Tipy a zážitky - Argentína
- Rio de la Plata
- Jacaranda, strom v Argentíne
- Puerto Madero - moderné Buenos Aires
- Mafalda - argentínsky komiks
- TOP mesto Južnej Ameriky
- Plaza Dorrego, Buenos Aires
- Palermo, Buenos Aires
- Lacná Argentína
- Najkrajší ľadovec Patagónie
- Ľadovce v Patagónii
- Maté a terere - rozdiel v chuti
- Bariloche, Patagónia
- Salta, Argentína - najlepší steak
- San Telmo - najstaršia štvrť Buenos Aires
- Prechod cez Andy
- Diablov hrtan, Iguazú
- Vianoce v Argentine
- Boca Juniors naživo
- Floralis Generica, Buenos Aires
- Bary v Puerto Madero