Jaskyňa Sung Sot

Jaskyňa Sung Sot

Jaskyňa Sung Sot, miesto také úžasné, keď ju Francúzi znovuobjavli v roku 1901 považovali ju za „Grotte des Surprises" alebo (jaskyňa prekvapení).

Je jednou z najväčších a najkrajších jaskýň v zálive Ha Long Bay, o veľkosti približne 10 000 m2 nachádzajúca sa na ostrove Bo Hon, v nadmorskej výške 25 metrov nad morom a vedie do nej 50 schodov.

Obsahuje dve komory - prvá komora, známa ako „Čakáreň", je rozľahlá, zdobená stalagmitmi a stalaktitmi a osvetlená viacfarebnými svetlami umiestnenými tak, aby dopĺňali štrukturálnu krásu komory.

Skrz úzky priechod sa vchádza do druhej komory, ktorá je známa ako „Pokojný hrad“. Táto komora je veľká a veľkolepá s extrémne vysokým stropom a má veľa zaujímavých skalných útvarov, ktoré miestni obyvatelia identifikujú tak, že ich vďaka svojim tvarom prirovnávajú k zvieratám.

Ako je známe vo Vietname, veľa miest má svoju legendu, ani Sung Sot sa neobíde bez jednej.

Jeden pútavý skalný útvar má tvar koňa s dlhým mečom a spája sa s legendou o Thanh Giongovi. Hovorí sa, že Thanh Giong chránil miestnych obyvateľov tým, že porazil agresorov, démonov a zlých duchov, a keď bola jeho práca hotová, vystúpil do nebies a nechal za sebou kamenného koňa a meč, aby naďalej odháňal budúcich agresorov.

Táto prekrásna jaskyňa by nemala uniknúť oku žiadneho návštevníka, samozrejme, je možné ju vidieť počas nášho zájazdu Vietnamom - v rámci dňa, kedy sa plavíme prenádhernou zátokou Ha Long Bay.


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
K

Ázia  

Vietnam


náročnosť

12 dní

Trvanie

3195
K

Ázia  

Vietnam, Kambodža


náročnosť

16 dní

Trvanie

4490
K

Ázia  

Vietnam


náročnosť

12 dní

Trvanie

3365
Nha Trang – ako si zamilovať vietnamské pláže Nha Trang

Nha Trang Nha Trang – ako si zamilovať vietnamské pláže

Sedem kilometrov dlhá piesková pláž, azúrové more, tropická klíma po celý rok, rozvoniavajúce gurmánske ulice plné dobrôt z čerstvých morských…

Diana Vozárová 11 min. čítania
Hoi An - rozprávka v meste lampiónov a hodvábu Hoi An

Hoi An Hoi An - rozprávka v meste lampiónov a hodvábu

Vietnamský Hoi An sa pravidelne umiestňuje v rebríčkoch miest, ktoré väčšina ľudí nepozná, no určite stoja za návštevu. Pár dní v tomto romantickom…

Zuzana Hábeková 12 min. čítania
TOP 10: Najväčšie zážitky z Ázie Blog

Blog TOP 10: Najväčšie zážitky z Ázie

Ázia je najväčším kontinentom Zeme. Nám Európanom je blízka a aj ja keď som začal cestovať vo veľkom, bolo to práve sem. Ázia je extrémne…

Ľuboš Fellner 22 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine: