Je povinné nosenie rúška v lietadle?

Je povinné nosenie rúška v lietadle? Existuje aerolinka, kde netreba mať masku?

Nosiť či nenosiť, to je otázka. Existuje aerolinka, kde netreba mať masku? Čo je dobré pre zachovanie zdravia?
Priznám sa, mám s nosením rúška problém. Taktiež neznášam vytieranie z nosa. V tomto som antivakcer ako vyšitý. Na letisku na Cypre na mňa skoro zavolali políciu. No to bolo ešte na začiatku pandémie a vtedy nevedeli PCR test kvalitne odobrať a nemierili dozadu do nosohltanu, ale dobýjali sa mi kamsi do mozgu. Na Faerských ostrovoch ma vytierala v prvý deň, keď otvorili letisko, brigádnička „privyrábam si, ja normálne ošetrujem kravy“, úprimne sa priznala. Na Cypre to bolo určite ešte nejaké horšie povolanie, asi policajt, čo so slušnými ľuďmi nepracuje. No človek si nepomôže. Vytieranie väčšine nevadí, no ja sa vždy rozplačem, slzy mi vbehnú do očí a začnem sopliť -je to proste hrozné a podľa mňa to poškodzuje sliznicu a je to škodlivé, a ľudia, čo sa často vytierajú, musia byť na choroby náchylnejší. Kto by podporil takýto výskum, hmm?
No späť k hlavnej téme - k rúškam. Tí, čo nosia okuliare, majú s rúškom problém, okuliare sa im zahmlievajú, nič nevidia. Toto bol môj najväčší problém. Inak počas oficiálne vyhlásenej pandémie, resp. epidémie s nosením rúška v uzavretých priestoroch, súhlasím. A odkedy pracujem na covidovom oddelení, tak som sa naučil nosiť na rúšku aj okuliare -dá sa to!
Ja zasa nemám problém s vakcináciou a pokojne ma môžete očkovať každý týždeň. To mi nevadí. Som teda „antivakcer“, ktorý má rád očkovanie.

Včera z Miami vzlietol let spoločnosti  American Airlines - AAL38 so 129 cestujúcimi na palube smerom do Londýna. Lietadlo už dlho letelo, ale zrazu sa otočilo a opäť pristálo v Miami a sklamaných pasažierov prebookovali na druhý deň.
Na palube mali dámu, ktorá neznáša rúška tak ako ja. No evidentne nemala šancu robiť na covidovom ako ja, a tak sa nemala šancu naučiť – keď musíte, tak musíte – ako sa rúško správne nosí. Kúpila si lepšiu letenku, nie biznis, ale First class. To máte absolútne súkromie, ste v okruhu vyše 2.5 odporúčaných metrov sám, odizolovaný. Táto štyridsiatnička rátala s tým, že obrovské peniaze, ktoré do letenky investovala jej budú stačiť na príjemný let. Nestačili!
Na letisku v Miami ju už čakala polícia, má zakázané opäť do AA sadnúť a zrejme bude mať ešte veľké problémy.
Ak bola v prvej triede a sedadlá sú také, aké bežne AA v tejto triede má, a trieda bola poloprázdna, ako ukladajú dnešné tvrdé normy, tak potom... Myslím si, že z medicínskeho hľadiska v tomto prípade rúško nebolo nutné. No ani Djokovič z medicínskeho hľadiska nevedel doniesť covid do Austrálie. Takže dnes nejde o pravdu, pozor, dnes je tu covidizmus a každému odtnú hlavu gilotínou, našijú hviezdu a posadia na transport. Nedá sa diskutovať, nedá sa bojovať.
Takže moja odpoveď na to, či nosiť, či nenosiť masku v lietadle je jednoznačná. Noste! Poslúchajte. Buďte ticho.


Pozitívna správa na záver: keď už doletíte, je to TAM neuveriteľne super a pre Vaše nielen mentálne zdravie je to absolútne ozdravné. Vydržte, snažte sa pochopiť. Tento chaos tu máme vyše dvoch rokov a ľudia nejednajú normálne. Aj personál je naháňaný a buzerovaný, všetci sú v strese a strašnom prese. Buďme k sebe milí !!!


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
K

Amerika  

Spojené štáty americké (USA)

11.04. → 25.04. +16 termínov

náročnosť

15 dní

Trvanie

5279
E

Amerika  

Spojené štáty americké (USA), Kanada


náročnosť

12 dní

Trvanie

4800
K

Amerika  

Spojené štáty americké (USA), Kanada


náročnosť

7 dní

Trvanie

2588
Kam cestovať za športom? Prémiový blog

Prémiový blog Kam cestovať za športom?

Rozmýšľate nad tým, kam by ste sa mali vybrať, pokiaľ ste športovým fanúšikom či aktívnym športovcom? Pripravili sme tipy pre obe skupiny. No najmä…

Ľuboš Fellner 18 min. čítania
Grand Canyon – dych vyrážajúce divadlo prírody Grand Canyon

Grand Canyon Grand Canyon – dych vyrážajúce divadlo prírody

Grand Canyon. Prírodný div sveta, o ktorom už počul snáď každý. A pri počte turistov, ktorí ho ročne navštevujú, môžeme žartovať, že už ho každý aj…

Michal Repta 13 min. čítania
Bermudský trojuholník - ako som sa stratil Prémiový blog

Prémiový blog Bermudský trojuholník - ako som sa stratil

Bermudský trojuholník alebo Bermudy. Ostrovy, čo ležia niekde v Karibiku? Je to jeden ostrov, je ich viac? Čo je to za štát? Trošku sa v tom…

Ľuboš Fellner 28 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine:

USA