La Défense - parížske mrakodrapy

La Défense - parížske mrakodrapy Moderná časť Paríža

Keď sa povie Paríž, ľuďom napadnú ako prvé najmä historické pamiatky a múzeá. Kto chce vidieť modernú architektúru a zhluk mrakodrapov na jednom mieste, vyberie sa napríklad do New Yorku. Modernú štvrť však má aj Paríž – La Défense. Dokonalý kontrast s inými časťami metropoly Francúzska.

La Défense je najväčšia obchodná štvrť v Európe postavená čisto za zámerom biznisu. Rozprestiera sa na ploche 5,6 km2. Obdivovať v nej môžete 72 budov zo skla a ocele a celkovo 19 dokončených mrakodrapov. Tým najvyšším je s 231 metrami a 50 poschodiami Tour First. Dominantou štvrte je však iná budova – oblúk Grande Arche.

Víťazný oblúk nemožno v Paríži obísť. Grande Arche stelesňuje jeho modernú podobu – vysokú (110 m), presklenú, technickú, v noci svietiacu všetkými farbami dúhy, čo je úžasný zážitok. Rovnako tak vidieť z miesta Víťazný oblúk, s ktorým sa nachádza v jednej línii spolu s Arc de Triomphe du Carrousel pri Louvri. Pokiaľ je v Paríži krásne slnečné počasie, uvidíte aj túto líniu zvanú Axe historique s tromi oblúkmi v jednej línii.

Ak túžite po nakupovaní v Paríži, po Chámps-Élysées ide o zrejme najlepšie možné miesto. Nachádza sa tu totiž nákupné centrum Les Quatre Temps, ktoré patrí medzi najväčšie v Európe. Dôkaz? Snáď stačí, že má 220 obchodov, 48 reštaurácií a kino s 24 premietacími miestnosťami. Nie je vôbec náročné sa v ňom stratiť.

Moderná štvrť Paríža je tiež pokojná. Keďže ide najmä o miesto pre biznis, nestretnete tu toľko turistov v centre mesta a na lavičkách či schodoch pri najvyšších budovách sa dá nerušene si vychutnať sendvič či bagetu na francúzsky spôsob. Moderná promenáda trojuholníkovitého tvaru tiež ponúka viaceré výtvory moderného street art umenia, ktoré sa oplatí vidieť. Rovnako ako celú štvrť pre kontrast, pri ktorom občas zabudnete, že ste v Paríži. Zájazdy do Paríža.


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
K

Európa  

Lichtenštajnsko, Rakúsko, Švajčiarsko, Nemecko, Francúzsko

24.08. → 01.09. +1 termín

náročnosť

9 dní

Trvanie

2039 2265€
K

Európa  

Francúzsko


náročnosť

8 dní

Trvanie

2128 2660€
K

Európa  

Anglicko, Belgicko, Veľká Británia, Francúzsko


náročnosť

8 dní

Trvanie

2368 2960€
TOP 20: Vianočné trhy v Európe. Ktoré patria medzi naj? Prémiový blog

Prémiový blog TOP 20: Vianočné trhy v Európe. Ktoré patria medzi naj?

Dôvodov, prečo sa tešiť na Vianoce, je veľa. Tradičné vianočné trhy sú určite jedným z nich. Veď to poznáte - hra svetiel, vyzdobený vysoký…

Viktor Háber 16 min. čítania
So Štefánikom okolo sveta Prémiový blog

Prémiový blog So Štefánikom okolo sveta

Štefánik sa bežne vníma najmä ako generál - zakladateľ česko-slovenského štátu. Je nám potešením prezentovať vám ho ako CESTOVATEĽA a pozývame…

Ľuboš Fellner 39 min. čítania
10 najmenej navštevovaných krajín sveta Prémiový blog

Prémiový blog 10 najmenej navštevovaných krajín sveta

Organizácia Spojených národov (UNWTO - UN World Tourism Organisation) vedie dlhé roky štatistiky počtu turistov v krajinách celého sveta. Najviac…

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine: