Paríž St. Germain - luxus vo futbale

Paríž St. Germain - luxus vo futbale Mladý milionársky klub z Parku princov

Mladý futbalový klub Paríž Saint Germain alebo len Paríž St. Germain či PSG začína v športovom svete čoraz viac dominovať. Nie vždy ale tomu tak bolo. Založili ho v roku 1970 a 12. augusta tak oslávi svoje 52. narodeniny. Ešte do roku 2012 bol len dvojnásobným majstrom domácej najvyššej súťaže Ligue 1. Zatieňoval ho 10-násobný víťaz súťaže St. Étienne a deväťnásobný majster Marseille.

Odvtedy sa história zmenila. Paríž St. Germain odkúpili šejkovia z Kataru, naliali doň miliardy eur a získali veľké mená. Postupne do klubu prišli Zlatan Ibrahimovič, David Beckham či Thiago Silva. V roku 2017 sa PSG postaral o najdrahší prestup v histórii futbalu. Do svojich radov získal Neymara Jr. za 222 miliónov eur, čo zamiešalo počas ďalších rokov celým svetovým prestupovým trhom.

Aby toho nebolo málo, odkúpili Parížania z konkurenčného Monaka za 180 miliónov eur Kyliana Mbappého. Dnes majú vo svojom kádri aj zrejme najlepšieho futbalistu histórie – Lionela Messiho. A dodať treba, že u nich vyrastal aj futbalový elegán Ronaldinho. Klub spod Eiffelovej veže, ktorú má aj vo svojom logu, je už teraz najúspešnejším francúzskym klubom doma – má 10 titulov. V roku 2020 siahal aj na triumf v Lige majstrov, no vo finále podľahol Bayernu Mníchov 0:1. Sen katarských šejkov o najväčšom úspechu Paríža tak stále pokračuje a míňajú na jeho dosiahnutie stovky miliónov eur ročne.

Paríž St. Germain by sa dal označiť nálepkou futbalového luxusu. Paríž, ktorý je sám o sebe jedným z najdrahších a najluxusnejších miest sveta, má u ľudí automaticky zafixovaný status elegancie. Mesta elity. Tým sa chce pýšiť aj PSG a darí sa mu to. Milovaný domácimi, nenávidený rivalmi. Klub z takmer 48-tisícového Parku princov predstavuje spojenie luxusu a majetnosti.

Luxus však neznamená automaticky aj slabý temperament fanúšikov. Práve naopak. Vidieť futbalový zápas v Parku princov je zážitok. PSG posledné roky dominuje v lige, avšak konfrontácie s najlepšími klubmi sveta v Lige majstrov majú stále náboj a nejasného favorita. A hlučných fanúšikov za obidvomi bránkami. Počítať musíte s množstvom vlajok, dymovníc i svetlíc. Zážitok, ktorý treba vidieť. A ak sa zastavíte v Parku princov, uvidíte pri ňom aj tenisové kurty slávneho turnaja Roland Garros. Vybrať sa do športovej štvrti Paríža určite nie je chybou, rovnako ako do Paríža samotného s BUBO. Zájazdy do Paríža.


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
K

Európa  

Lichtenštajnsko, Rakúsko, Švajčiarsko, Nemecko, Francúzsko

24.08. → 01.09. +1 termín

náročnosť

9 dní

Trvanie

2039 2265€
K

Európa  

Francúzsko


náročnosť

8 dní

Trvanie

2128 2660€
K

Európa  

Anglicko, Belgicko, Veľká Británia, Francúzsko


náročnosť

8 dní

Trvanie

2368 2960€
TOP 20: Vianočné trhy v Európe. Ktoré patria medzi naj? Prémiový blog

Prémiový blog TOP 20: Vianočné trhy v Európe. Ktoré patria medzi naj?

Dôvodov, prečo sa tešiť na Vianoce, je veľa. Tradičné vianočné trhy sú určite jedným z nich. Veď to poznáte - hra svetiel, vyzdobený vysoký…

Viktor Háber 16 min. čítania
So Štefánikom okolo sveta Prémiový blog

Prémiový blog So Štefánikom okolo sveta

Štefánik sa bežne vníma najmä ako generál - zakladateľ česko-slovenského štátu. Je nám potešením prezentovať vám ho ako CESTOVATEĽA a pozývame…

Ľuboš Fellner 39 min. čítania
10 najmenej navštevovaných krajín sveta Prémiový blog

Prémiový blog 10 najmenej navštevovaných krajín sveta

Organizácia Spojených národov (UNWTO - UN World Tourism Organisation) vedie dlhé roky štatistiky počtu turistov v krajinách celého sveta. Najviac…

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine: