Lady Buddha v meste Da Nang

Lady Buddha v meste Da Nang

Z východného pobrežia mesta Da Nang môžu návštevníci vidieť obrovskú bielu sochu s horským pozadím, ktorou je Lady Buddha. Nachádza sa na pôde pagody Linh Ung a vytesali ju remeselníci v mramorovej dedine Non Nuoc. Lady Buddha je 67 metrov vysoká socha na polostrove Son Tra. Vo vietnamčine je známa ako Tuong Phat Ba Quan Am alebo Socha bohyne milosrdenstva. 

Toto dielo sa vďaka svojej výške stalo najvyšším svojho druhu v krajine. Vďaka obrovským rozmerom a významu v miestnej viere k tejto soche denne prichádzajú stovky návštevníkov. To z nej robí jednu z najlepších turistických atrakcií v meste.

Lady Buddha je nielen socha, ale aj chrámom, pretože na každom z jeho sedemnásť poschodí je umiestnených dvadsaťsedem sôch Buddhu na uctievanie. V hlave je umiestnená 2-metrová socha Veľkého Buddhu. Miestni ľudia ju z tohto dôvodu nazývajú „Buddha v Buddhovi“. V prvý a pätnásty deň každého lunárneho mesiaca sem prichádzajú miestni obyvatelia, aby sa modlili a hľadali pokoj v duši.

Lady Buddha je bohyňa milosrdenstva, o ktorej sa verí, že vidí, počuje a súcití s ​​plačom ľudí na svete. Socha obrátená k moru sa opiera o horu a jej láskavé oči hľadia dolu, ruka vyháňa zlých duchov, zatiaľ čo druhá ruka drží fľašu svätenej vody na kropenie pokoja. Pre rybárov je patrónkou, ktorá ich nasleduje, dáva im šťastie a zachraňuje ich na mori a prichádzajú sa sem pomodliť pred vyplávaním.

Toto dokonalé zobrazenie stojace na rozkvitnutom lotose je obrátené tvárou k mestu s cieľom chrániť jeho obyvateľov pred katastrofami. Miestni obyvatelia veria, že vďaka jej prítomnosti nezasiahnu tajfúny ich rodné mesto a ochráni ich pred zlými vecami.


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
K

Ázia  

Vietnam, Kambodža


náročnosť

16 dní

Trvanie

2381 3968€
K

Ázia  

Vietnam


náročnosť

12 dní

Trvanie

1957 2795€
K

Ázia  

Vietnam, Kambodža


náročnosť

16 dní

Trvanie

3071 4094€
Nha Trang – ako si zamilovať vietnamské pláže Nha Trang

Nha Trang Nha Trang – ako si zamilovať vietnamské pláže

Sedem kilometrov dlhá piesková pláž, azúrové more, tropická klíma po celý rok, rozvoniavajúce gurmánske ulice plné dobrôt z čerstvých morských…

Diana Vozárová 11 min. čítania
Hoi An - rozprávka v meste lampiónov a hodvábu Hoi An

Hoi An Hoi An - rozprávka v meste lampiónov a hodvábu

Vietnamský Hoi An sa pravidelne umiestňuje v rebríčkoch miest, ktoré väčšina ľudí nepozná, no určite stoja za návštevu. Pár dní v tomto romantickom…

Zuzana Hábeková 12 min. čítania
KVÍZ: Poznáte exotický Vietnam a jeho najznámejšie miesta? Blog

Blog KVÍZ: Poznáte exotický Vietnam a jeho najznámejšie miesta?

Vietnam je ázijský cestovateľský šperk s unikátnou históriou a výnimočnými prírodnými aj architektonickými lákadlami. Viete, ktoré pamiatky sa…

Viktor Háber 12 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine: