Let balónom v Luxore

Let balónom v Luxore

Let teplovzdušným balónom, ktorý môžu naši klienti absolvovať v Luxore počas zájazdu Egypt maximálne poznanie, má dlhú a fascinujúcu históriu. Všetko to začalo koncom 18. storočia, keď francúzsky letec Jean-Pierre Blanchard prvýkrát vzlietol z mesta Luxor. Odvtedy sa let teplovzdušným balónom stal obľúbenou aktivitou turistov navštevujúcich Luxor.

Let teplovzdušným balónom ponúka jedinečnú perspektívu tohto starobylého mesta a zároveň sľubuje fascinujúce výhľady na rieku Níl, Thébske vrchy, ikonické Údolie kráľov a kráľovien, či chrámové komplexy v Karnaku a Luxore. Je to neopakovateľný pohľad pri východe slnka na jedno z najväčších múzeí pod šírym nebom.

Let teplovzdušným balónom v Luxore je súčasťou egyptského turistického priemyslu.

Moderné lietanie teplovzdušným balónom s použitím riadeného propánového horáka a nylonovej tkaniny vynašiel v roku 1961 Ed Yost z Raven Industries.

Prvý let balónom bol spustený v Luxore v roku 1988 a viedli ho britskí piloti, ktorí pracovali pre British Virgin Company, ktorá založila prvú balónovú spoločnosť v Egypte.

Piloti, riadiaci balóny absolvujú rôzne školenia a musia dodržiavať bezpečnostné opatrenia, ktoré sa stále prehodnocujú a vylepšujú. Nové predpisy obmedzili počet balónov, ktoré môžu byť súčasne vo vzduchu. Obmedzili tiež vzlety na novom letisku, ktoré je výhradne vymedzené pre lety teplovzdušných balónov.

Od roku 2018 prevádzkuje osem spoločností spolu 32 teplovzdušných balónov ponúkajúcich lety nad Luxorom.

Skoré ranné hodiny poskytujú najúžasnejší výhľad na Luxor, keď slnko pomaly vychádza nad obzor a zalieva staroveké stavby teplým, zlatým svetlom. Táto magická hodina je tiež ideálna na fotografovanie, pretože jemné svetlo zvýrazňuje krásu chrámov, hrobiek a sôch pod nimi.

Spoločnosť, ktorá zabezpečuje pre našich výletníkov let balónom, vyšle vodiča, ktorý vyzdvihne klientov v našom hoteli a odvezie ich na západný breh rieky Níl, na miesto odkiaľ balóny vzlietajú. Po krátkej inštruktáži a šálke čaju nastúpia na balón na 45-minútový až hodinový let, práve včas, aby mohli sledovať východ slnka. A zážitok z letu teplovzdušným balónom v Luxore je skutočne jedinečný.

Po tom ako bezpečne pristanú, ich zase dopravia naspäť do nášho hotela, kde po bohatých raňajkách môžu začať objavovať mesto Luxor, jeho západný aj východný breh a všetky jeho poklady. Let teplovzdušným balónom v Luxore je neuveriteľným zážitkom, výhľady sú úchvatné, a je to niečo, na čo bude každý spomínať do konca života. Chceli by ste vedieť, ktoré ďalšie miesta odporúčame na let balónom? Prečítajte si náš blog TOP 10: Najlepšie miesta na let balónom.


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
K

Afrika  

Egypt


náročnosť

11 dní

Trvanie

3064
K

Afrika  

Egypt


náročnosť

11 dní

Trvanie

2425

Detské zľavy

Dovolenka Egypt - maximálne poznanie  s deťmi
F

Afrika  

Egypt


náročnosť

11 dní

Trvanie

2720
TOP 10: Najunikátnejšie hotely sveta Prémiový blog

Prémiový blog TOP 10: Najunikátnejšie hotely sveta

Keď je hotel dôvodom na cestu. Unikátnosť, to je lepší servis ale hlavne príbeh, ktorý sa oplatí spomenúť. Unikátnosť - to je odvaha byť iný, byť…

Ľuboš Fellner 28 min. čítania
Alexander Macedónsky Prémiový blog

Prémiový blog Alexander Macedónsky

Najúspešnejší Európan? Vzor každého ambiciózneho muža? Aj po vyše 2 000 rokoch jeho meno pozná každý. Na človeka, ktorý sa rozhodol dobyť celý…

Ľuboš Fellner 45 min. čítania
Káhira - pulzujúce srdce Afriky (časť 2.) Káhira

Káhira Káhira - pulzujúce srdce Afriky (časť 2.)

Káhire sa hovorí aj Matka sveta, a keď sa prechádzate jej ulicami, či obdivujete najväčšie pamiatky, ktoré práve tu história zanechala, pochopíte…

Miroslava Dlhá 11 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine: