Toto národné jedlo Jordánska je výborné a zaručene na zájazde v Jordánsku treba ochutnať túto skvelu kombináciu žltej aromatickej ryže v spojení s jahňacím mäsom spoločne s jogurtom z kozieho mlieka. Toto špeciálne jedlo sa podáva spoločne s vyprážanými madlami alebo píniovými orieškami hlavne pri špeciálnych príležitostiach.
Na veľkom servírovacom tanieru vám Mansaf príde rozdelený na tri vrstvy spoločne s tenkým chlebom Markook a už je len na vašej fantázii či si všetko zmiešate spoločne s jogurtom, alebo budete chutnať vrstvu po vrstve.
S históriou tohto jedla sa nespája nikto iní ako samotní beduíni. Jahňacie mäso varené s ryžou odrážalo ich životný štýl a postupom času bol zmodernizovaný práve pridaním jogurtu, ktorý je nazývaný aj Jameed. Kultúrny význam, ale aj obľúbenosť tohto jedla zabezpečilo prvenstvo v jordánskej kuchyni. Národným jedlom sa Mansaf stal, keď krajina získala nezávislosť.
Ak by ste sa chceli o Jordánsku dozvedieť viac, môžete si prečítať v blogoch naše prehliadky miest v Jordánsku.
Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
Tipy a zážitky - Jordánsko
- Mansaf, Petra, Wadi Rum
- Áronova hrobka v Petre
- Červené more, Jordánsko
- Jarash, Jordánsko
- Mt. Nebo, Mojžišova hora
- Mojžišovo údolie, Jordánsko
- Beduíni v Jordánsku
- Hrad Kerak v Jordánsku
- Najnižšie položené miesto na svete
- Pokladnica v Petre
- Ammán - čo vidieť
- Indiana Jones v Jordánsku
- Princ Hamzah bin Hussein
- Betánia Zajordánska
- Kunafa
- Mozaika v Madabe
- Hidžázska železnica
- Suveníry z Jordánska
- Lawrence z Arábie
- Najlepší hotel pri Mŕtvom mori