Toto národné jedlo Jordánska je výborné a zaručene na zájazde v Jordánsku treba ochutnať túto skvelu kombináciu žltej aromatickej ryže v spojení s jahňacím mäsom spoločne s jogurtom z kozieho mlieka. Toto špeciálne jedlo sa podáva spoločne s vyprážanými madlami alebo píniovými orieškami hlavne pri špeciálnych príležitostiach.
Na veľkom servírovacom tanieru vám Mansaf príde rozdelený na tri vrstvy spoločne s tenkým chlebom Markook a už je len na vašej fantázii či si všetko zmiešate spoločne s jogurtom, alebo budete chutnať vrstvu po vrstve.
S históriou tohto jedla sa nespája nikto iní ako samotní beduíni. Jahňacie mäso varené s ryžou odrážalo ich životný štýl a postupom času bol zmodernizovaný práve pridaním jogurtu, ktorý je nazývaný aj Jameed. Kultúrny význam, ale aj obľúbenosť tohto jedla zabezpečilo prvenstvo v jordánskej kuchyni. Národným jedlom sa Mansaf stal, keď krajina získala nezávislosť.
Ak by ste sa chceli o Jordánsku dozvedieť viac, môžete si prečítať v blogoch naše prehliadky miest v Jordánsku.
Tipy a zážitky - Jordánsko
- Mansaf, Petra, Wadi Rum
 - Áronova hrobka v Petre
 - Červené more, Jordánsko
 - Jarash, Jordánsko
 - Mt. Nebo, Mojžišova hora
 - Mojžišovo údolie, Jordánsko
 - Beduíni v Jordánsku
 - Hrad Kerak v Jordánsku
 - Najnižšie položené miesto na svete
 - Pokladnica v Petre
 - Ammán - čo vidieť
 - Indiana Jones v Jordánsku
 - Princ Hamzah bin Hussein
 - Betánia Zajordánska
 - Kunafa
 - Mozaika v Madabe
 - Hidžázska železnica
 - Suveníry z Jordánska
 - Lawrence z Arábie
 - Najlepší hotel pri Mŕtvom mori