Mauzóleum Ho Chi Minha v meste Hanoj

Mauzóleum Ho Chi Minha v meste Hanoj

Mauzóleum, ktoré navštevujeme na začiatku nášho zájazdu Vietnam zo severu na juh, v ktorom domáci vyjadrujú svoj obdiv a vďaku spoločnému otcovi/strýkovi Vietnamcov, ktorý priviedol krajinu k nezávislosti a znovuzjednoteniu. Medzi Vietnamcami je známe ako mauzóleum strýkov pre intímnu a dôvernú atmosféru, ktorú Ho Či Minh vždy vytvoril, keď bol nažive.

Miestnosť pokrytá mramorom - jeho telo je pochované v sklenenom boxe na posteli umiestnenej na kamennom podstavci, oblečený do Kaki kostýmu s párom gumenných sandál.

Námeste Ba Dinh, kde Ho CHi Minh, predseda robotníckej strany Vietnamu, účinkoval od 1951 do jeho smrti v roku 1969, rovnako prečítal deklaráciu nezávislosti 2.9.1945 založil Vietnamskú demokratickú republiku.

Mauzóleum, postavené 2 roky od roku 1973 do roku 1975, je tiež živým ilustrátorom národnej jednoty - inspirované Leninovým mauzóleom v Moskve.

Materiálmi, ktoré tvoria budovu, od vonkajšej žuly po interiérové ​​drevo, prispeli ľudia z celej krajiny. Dokonca aj záhrada, ktorá obklopovala mauzóleum, má zbierku rastlín a bonsajov darovaných zo všetkých oblastí Vietnamu, obsahuje približne 250 druhov - to svedčí o túžbe Vietnamcov navždy robiť spoločnosť svojmu drahému otcovi/strýkovi.

V skutočnosti bola stavba mauzólea proti Ho Či Minovej vôli. Keď zomrel, prial si byť spopolnený a jeho spopolnenie roztrúsené po celej krajine, aby sa pôda zachránila pre poľnohospodársku výrobu.


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
K

Ázia  

Vietnam


náročnosť

12 dní

Trvanie

3195
K

Ázia  

Vietnam, Kambodža


náročnosť

16 dní

Trvanie

4490
K

Ázia  

Vietnam


náročnosť

12 dní

Trvanie

3365
Nha Trang – ako si zamilovať vietnamské pláže Nha Trang

Nha Trang Nha Trang – ako si zamilovať vietnamské pláže

Sedem kilometrov dlhá piesková pláž, azúrové more, tropická klíma po celý rok, rozvoniavajúce gurmánske ulice plné dobrôt z čerstvých morských…

Diana Vozárová 11 min. čítania
Hoi An - rozprávka v meste lampiónov a hodvábu Hoi An

Hoi An Hoi An - rozprávka v meste lampiónov a hodvábu

Vietnamský Hoi An sa pravidelne umiestňuje v rebríčkoch miest, ktoré väčšina ľudí nepozná, no určite stoja za návštevu. Pár dní v tomto romantickom…

Zuzana Hábeková 12 min. čítania
TOP 10: Najväčšie zážitky z Ázie Blog

Blog TOP 10: Najväčšie zážitky z Ázie

Ázia je najväčším kontinentom Zeme. Nám Európanom je blízka a aj ja keď som začal cestovať vo veľkom, bolo to práve sem. Ázia je extrémne…

Ľuboš Fellner 22 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine: