Výstavba metra v Indii

Výstavba metra v Indii

Bol som v Indii skoro po trojročnej pauze. Niektoré veci sa zmenili k lepšiemu - vlaky prestali meškať. Naše oba nočné presuny odišli aj prišli do destinácie načas. Bol som priam šokovaný, keď sme reálne boli vo Varanasi o šiestej ráno. To sa mi ešte nikdy nestalo. Na náš jediný denný presun do Bombaja sme čakali asi o polhodiny dlhšie. Po ceste stratu dohnal a v najväčšom meste Indie sme boli včas. Ale cestná doprava a zápchy v mestách sú, mám pocit, ešte horšie ako pred rokmi.

Všetky mestá na našej ceste od Dillí po Bombaj majú jedno spoločné: katastrofálne preplnené cesty smradľavými a hlučnými autami, autobusmi, kamiónmi, motorkami a rikšami alebo tuk-tukmi. Tráviť čas na indickej ulici, kde chodec nemá žiadne práva, je veľmi únavné a náročné. Je preto ale veľmi príjemné vidieť, že vo väčšine navštívených miest prebieha intenzívna výstavba metra. Videli sme to v Jaipure, v Agre, v Kalkate aj v Bombaji. Dokopy prebieha výstavba metra v 20 indických mestách a je zrejmé, že kvalitná infraštruktúra a zlepšenie situácie na cestách je pre vládu prioritou. Bolo veru načase.

V Kalkate, kde mali metro ako prví už v roku 1984, je vo výstavbe cez 50 km, čo je viac ako dĺžka momentálne aktívnych dráh. V Dillí, ktoré je metrom vybavené suverénne najlepšie (dohromady 350 km), je tiež vo výstavbe okolo 40 km a ďalších 70 sa plánuje. V Jaipure majú od roku 2015 zatiaľ jednu líniu metra v dĺžke 12 km a nad ďalšími 30 sa uvažuje. V Agre, z ktorej je aj titulná fotka, je metro úplna novinka. Stavia sa za plnej prevádzky nad hlavnou cestou, čo na zopár miestach spôsobuje nemalé zápchy. Kedy sa domáci a turisti obdivujúci Taj Mahal v ňom prejdú, je zatiaľ neznáme.

Najzaujímavejšia situácia je v Bombaji. Aj napriek tomu, že Bombaj je najväčšie a najhustejšie osídlené mesto v Indii, metro má len od roku 2014, a aj to len 30 km nadzemných dráh. Úlohu metra do veľkej miery tradične suplovala celkom dobrá sieť železníc, ktorými je mesto popretkávané. Tie ale už očividne nestačia a momentálne je vo výstavbe 150 km prevažne podzemných dráh a ešte raz toľko je v pláne. Konečne sa bude dať vyhnúť zápcham a prísť až na samý juh mesta.

Ďalším významným a neprehliadnuteľným projektom, ktorý má značne odbremeniť dopravu v meste je Mumbai Coastal Road project. Bezmála 30 km dlhá a 8-prúdová diaľnica, ktorej súčasťou bude aj tunel pod Malabar Hill a napojenie na Marine Drive, bude lemovať skoro celé západné pobrežie mesta. Odhadovaný počet áut denne je 130 000 a mala by znížiť čas dochádzania zo severozápadných predmestí do centra z 2 hodín na 40 minút. Projekt by mal byť hotový v lete 2023. Už len vymyslieť, ako postupne znížiť počet áut na cestách, a verím, že aj indická doprava, a tým pádom aj život na uliciach, sa časom znormalizujú. Budeme jej v tom držať palce.


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
B

Ázia   Amerika   Európa  

Taliansko, Peru, Mexiko, Jordánsko, India, Čína, Brazília


náročnosť

18 dní

Trvanie

12223 22224€
K

Ázia  

Bhután, India


náročnosť

14 dní

Trvanie

6390
E

Ázia  

Tibet, Nepál, India, Čína


náročnosť

26 dní

Trvanie

6831
Najnebezpečnejšie zviera sveta Prémiový blog

Prémiový blog Najnebezpečnejšie zviera sveta

Lev, tiger, žralok, byvol, hroch? Nie! Je to komár a všetci naši sprievodcovia v Afrike tento vtip poznajú. No pri toľkých mŕtvych - ročne je to…

Ľuboš Fellner 17 min. čítania
Veľká päťka alebo 24 zvierat pre rok 2024 Prémiový blog

Prémiový blog Veľká päťka alebo 24 zvierat pre rok 2024

Naša planéta je úžasným miestom, kde ešte stále môžete natrafiť na autentickú divokú prírodu aj s jej obyvateľmi - fascinujúcimi divými zvieratami…

Martin Karniš 48 min. čítania
Najkrvavejšie festivaly sveta Prémiový blog

Prémiový blog Najkrvavejšie festivaly sveta

Pozor! Tento blog obsahuje množstvo násilných scén a krvi. Ak máte slabší žalúdok a nechcete vnímať inakosť kultúr, prosím, nečítajte dalej. Ak vás…

Ľuboš Fellner 24 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine: