Najväčší festival vína v Chile

Najväčší festival vína v Chile

September v Čile je známy svojimi oslavami. Oslavujú sa nielen štátne sviatky, ale od roku 2015 sa pripomína aj Národný deň čilského vína, a to 4. septembra, aby sa pripomenulo 500 rokov histórie vína v krajine.

Dňa 4. septembra sa v meste Curicó v Čile koná tradičný Festival vína. Festival de la Vendimia de Curicó je španielsky výraz, ktorý sa do slovenčiny prekladá ako Festival vinobrania v Curicó. Tento najväčší vinný festival v Čile je venovaný oslave zberu hrozna. Návštevníci majú možnosť ochutnať širokú škálu vín z miestnych viníc, vrátane čilských odrôd ako Merlot, cabernet Sauvignon, Carmenere a mnoho ďalších. Festival láka nielen milovníkov vína, ale aj vinárov a turistov, ktorí chcú ochutnať najlepšie vína regiónu. Okrem vína festival ponúka aj výber tradičných čilských jedál, prípadne máte možnosť ochutnať miestne špeciality, ktoré sú podávané k vínu.

Možno ste sa zamysleli práve nad tým, že prečo je to zrovna 4. septembra? Pretože v ten deň, v roku 1545, napísal Pedro de Valdivia list kráľovi Karolovi V., cisárovi Svätej ríše rímskej z roku 1519, v ktorom ho žiadal o vinnú révu a vína na evanjelizáciu Čile, čím urobil prvý krok k tomu, čo sa neskôr zmení na tradíciu a je jednou z najdôležitejších a prosperujúcich ekonomických aktivít v krajine, bývalá prezidentka Michelle Bachelet podpísala dekrét, ktorý vyhlásil 4. september za Národný deň vína. Dátum, ktorý uznáva dôležitosť, históriu a hodnotu čilského vína ako symbolu národnej identity.

Vedeli ste, že Čile je dnes 5. najväčším vývozcom vína na svete? Jeho najznámejšou odrodou hrozna je chutný Cabernet Sauvignon. Santiago de Chile je najlepšou destináciou v Čile pre milovníkov vína. Je to spôsobené tým, že v okolí mesta sú rôzne vínne údolia.

Údolie Casablanca

Toto úrodné údolie sa vyznačuje rafinovanou prípravou bieleho vína v odrodách Chardonnay a Sauvignon Blanc. Tieto biele vína sú známe svojou sviežosťou a citrusovou chuťou.

Zatiaľ, čo Čile sa zvyčajne spája s červenými vínami svetovej triedy, Údolie Casablanca je jedným z mála regiónov krajiny, ktoré sa zaoberajú výrobou bieleho vína.

Vedeli ste, že aj my v BUBO navštevujeme vínne Údolie Casablanca? Toto údolie má 11 viníc otvorených pre turistov, ktoré ponúkajú kulinársky a turistický zážitok.

My v BUBO si spolu prejdeme niektoré vinice a ochutnáme tie najlepšie vína. Neváhajte a pridajte sa k nám na zájazd Patagónia, Ohňová zem.

K

Polárne oblasti   Amerika  

Južná Amerika, Ohňová zem, Patagónia, Chile, Argentína


náročnosť

13 dní

Trvanie

6895
E

Amerika  

Južná Amerika, Peru, Chile, Bolívia


náročnosť

16 dní

Trvanie

5255
K

Amerika  

Južná Amerika, Patagónia, Uruguaj, Paraguaj, Chile, Brazília, Argentína


náročnosť

16 dní

Trvanie

5395
Patagónia – originálne príhody v najkrajšej prírode sveta Prémiový blog

Prémiový blog Patagónia – originálne príhody v najkrajšej prírode sveta

Najkrajšou prírodou sa hrdí Nový Zéland či Nóri, ale asi preto, lebo ešte neboli v Patagónii. Patagónia nie je žiadny štát, je to oblasť ako…

Ľuboš Fellner 39 min. čítania
Medzinárodné letisko Santiago de Chile Blog

Blog Medzinárodné letisko Santiago de Chile

Medzinárodné letisko Artura Merina Beníteza (španielsky Aeropuerto Internacional Arturo Merino Benítez), ktoré má kód IATA SCL, sa nachádza 15 km…

Daniela Mihaldová 17 min. čítania
Najkrajšia turistika v Chile - W trek Blog

Blog Najkrajšia turistika v Chile - W trek

Scenéria národného parku Torres del Paine vás bude odrovnávať každý deň. Bude pršať, snežiť, fúkať, svietiť slnko, niekedy zažijete všetko…

Daniela Mihaldová 28 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine: