Ocean Drive- Miami Beach

Ocean Drive- Miami Beach

Ocean Drive už od začiatku výstavby Miami Beach zohrával dôležitú úlohu. Od začiatkov 20. storočia to bola luxusná lokalita, kde dovolenkovali rôzne celebrity a bohatí ľudia, čo prispelo k dobrému menu tejto lokality.

Celá ulica sa nachádza pozdĺž South Beach (teda južnej pláže), ktorá je najrušnejšou a najnavštevovanejšou mestskou časťou Miami Beach. Počas nášho zájazdu v Miami bývajú klienti BUBO neďaleko tejto pláže.

Na jednej strane ruky sa vám rozvíjajú krásne pláže s bielym pieskom a typickými farebnými drevenými kontrolnými vežami záchranárov a promenádou pri mori, ktorá je ideálna na prechádzky a vychutnávanie si slnka. A na druhej strane ulice máte množstvo reštaurácií, hotelov, barov, obchodov. Prostredníctvom jedla a hudby tu zažijete spojenie latinskoamerickej, karibskej a americkej kultúry. Stoly a stoličky sú rozložené vonku tak, aby si návštevníci mohli vychutnať jedlo pri sledovaní rušného života na ulici. 

Počas prechádzky po Ocean Drive vidíme aj ikonické pamiatky. Jednou z nich je napríklad aj Casa Casaurina - palác talianského módneho návrhára, Gianniho Versaceho. Kedysi vlastnil túto vilu, zreštauroval ju, a dal do nej dostavať bazén ktorý je vykladaný kúskami 24-karátového zlata. Všetky sochy, obrazy, mozaiky a umelecké diela, ktoré sa nachádzajú vo vile, majú svoj význam. V roku 1997 bol Versace zavraždený pred týmto domom strelcom Andrewom Cunananom.

Po zotmení ulica ožíva ešte viac ako cez deň. Z každého podniku počujeme hlasnú hudbu či už dídžeja alebo vystúpenie rôznych štýlov spevákov a tanečníkov. Čašníci nás pozývajú na rôzne zľavy len preto, aby sme si vybrali práve ten ich podnik a tam minuli svoje peniaze. Do nočných klubov je vstup možný iba na občiansky preukaz – áno, je to preukázateľne povinné aj keď máte vyšší vek.

Možno práve pre túto energiu, ktorú toto miesto ponúka, tu bolo natočené veľké množstvo filmov, ako napríklad Narcos alebo Beverly Hills Cop. Ulicu si môžete všimnúť aj v hudobných klipoch či v televíznych programoch. Ocean Drive je jedna z top 10 miest v Miami, ktoré tu stoja za návštevu.


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
K

Amerika  

Spojené štáty americké (USA)

31.08. → 14.09. +7 termínov

náročnosť

15 dní

Trvanie

4890
E

Amerika  

Spojené štáty americké (USA), Kanada


náročnosť

12 dní

Trvanie

4900
K

Amerika  

Spojené štáty americké (USA), Kanada


náročnosť

7 dní

Trvanie

2805
Kam cestovať za športom? Prémiový blog

Prémiový blog Kam cestovať za športom?

Rozmýšľate nad tým, kam by ste sa mali vybrať, pokiaľ ste športovým fanúšikom či aktívnym športovcom? Pripravili sme tipy pre obe skupiny. No najmä…

Ľuboš Fellner 18 min. čítania
Grand Canyon – dych vyrážajúce divadlo prírody Grand Canyon

Grand Canyon Grand Canyon – dych vyrážajúce divadlo prírody

Grand Canyon. Prírodný div sveta, o ktorom už počul snáď každý. A pri počte turistov, ktorí ho ročne navštevujú, môžeme žartovať, že už ho každý aj…

Michal Repta 13 min. čítania
Bermudský trojuholník - ako som sa stratil Prémiový blog

Prémiový blog Bermudský trojuholník - ako som sa stratil

Bermudský trojuholník alebo Bermudy. Ostrovy, čo ležia niekde v Karibiku? Je to jeden ostrov, je ich viac? Čo je to za štát? Trošku sa v tom…

Ľuboš Fellner 39 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine:

USA