Parbo Bier - najlepšie pivo Surinamu

Parbo Bier - najlepšie pivo Surinamu

Surinam je krajina, kde sa reklame na pivo nevyhnete. Pravdou je však aj to, že spomedzi trojlístka Francúzska Guyana, Surinam a Guyana robia to najlepšie pivo práve tu. Je len otázkou času kedy mu podľahnete a vychutnáte si svoje prvú dúšky. Najlepším pivom celého Surinamu je pivo menom Parbo. Reklamy na neho nájdete popri ceste, na bilboardoch alebo namaľované priamo na malých lokálnych podnikoch. Každý pozná jeho značku a mnohí sa búchajú do pŕs, že je najlepším pivom širok ďaleko. Pivovar tu v surinamskom meste Paramaribo založili ešte v roku 1954 dvaja bratia Pieter a Arthur, ktorí sem pricestovali z holandského Zeelandu. Vyslal ich sem pivovar Amstel (ktorý neskôr získal do svojich rúk Heineken). Trvalo rok, kým sa pripravili veci a v roku 1955 slávnostne otvorili surinamský pivovar s holandskou stopou.

Najdokonalejším výrobkom je známe Parbo Beer. Svoj obsah alkoholu si drží okolo 5% a vyrába sa tak, že sa klasický slad doplní o ryžu, vodu a chmeľ. Dnes sa ho vyrába viac ne 150 000 hektolitrov ročne a tak niet divu, že si Parbo Beer drží takmer 80 percent trhu v celom Suriname. Pokojne by ste mu hádali aj viac, pretože je naozaj všade. Vychutnajte si pivo Parbo priamo v Paramaribe na našej BUBO ceste do Južnej Ameriky.


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
K

Amerika  

Južná Amerika, Karibik, Trinidad a Tobago, Surinam, Guyana, Francúzska Guyana


náročnosť

14 dní

Trvanie

5445
K

Amerika  

Južná Amerika, Surinam, Guyana, Francúzska Guyana


náročnosť

10 dní

Trvanie

3320 4150€
Najexotickejší ľudia sveta 2024 Blog

Blog Najexotickejší ľudia sveta 2024

Kde v najbližšom roku nájdete ešte tú pravú exotiku? Kde máte šancu dostať sa do doby kamennej a kde môžete nafotiť svoj najexotickejší…

Ľuboš Fellner 14 min. čítania
Paramaribo – v hlavnom meste holandskej Guyany Paramaribo

Paramaribo Paramaribo – v hlavnom meste holandskej Guyany

Prejdime sa najmenej turistickými krajinami Južnej Ameriky. Na severnom pobreží juhoamerického kontinentu v oblasti Guyanskej vysočiny sa…

Ivana Tomášová 14 min. čítania
Prečo cestovať do Surinamu? Blog

Blog Prečo cestovať do Surinamu?

Celý svet chodí na pláže Ria, za pamiatkami Inkov v Peru či do dokonalej prírody Patagónie? Prečo si však pre nabliižšiu dovolenku vybrať Surinam?

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine: