Pisco je typ juhoamerického brandy a pisco z Peru má komplexnú, zemitú chuť a opojnú kvetinovú vôňu. Pisco Sour je najobľúbenejším spôsobom konzumácie pisco a už desaťročia je typickým nápojom Peru, ktorý sa teší veľkej obľube aj u suseda Peru a rivala z pisco, Čile.
Recepty podľa, ktorých tento kokteil v Peru pripravujú, sa môžu mierne líšiť. V Lime si väčšinou všimnete, že nápoje sú väčšinou na „silnejšej strane“, používajú v príprave viac pisca na každý nápoj ako v iných častiach krajiny. Silnejšia verzia naozaj stojí za vyskúšanie, najmä ak je drink pripravený z kvalitného pisca, ako napríklad Campo de Encanto alebo BarSol. Ďalej sa do pisca pridávajú limetky, niekde sa môžete stretnúť s alternatívou s citrónom, v Peru ich však nájdete len veľmi ťažko, ak vôbec. Je lepšie použiť limetkovú šťavu nielen kvôli autentickosti, ale aj preto, že chutí lepšie.
Pokiaľ by ste si kokteil chceli pripraviť doma a naladiť sa tak na jednu z našich ciest do Peru, príprava je veľmi jednoduchá- skombinujte pisco, limetku, cukrový sirup a vaječný bielok v koktailovom šejkri bez ľadu. Dôkladne pretrepte, kým vaječný bielok nie je spenený, asi 10 sekúnd. Pridajte ľad do šejkra a znova veľmi silno pretrepte, kým dobre nevychladne a preceďte do vychladeného koktailového pohára. Hotovo.
Tipy a zážitky - Peru
- Prvá slovenská expedícia krížom cez Peru
- Národný park Manu
- Z Aguas Calientes na Machu Picchu
- Nazca, obrazce lietadlom
- Islas Ballestas - ostrovy v Peru
- Prechod z Bolívie do Peru cez náhornú plošinu
- Prechod z Peru do Bolívie
- Prechod z Arequipy k jazeru Titicaca
- Arequipa - tipy na prehliadku
- Cesta do Bielého mesta Arequipa
- Výlet z Paracasu
- Lima - tipy na prehliadku
- Ostrovy na jazere Titicaca
- Rady na prehliadku v Cuzco
- Vyhliadkový let nad Nazcou
- Wayna Picchu - výstup
- Cuy - peruánske morské prasiatko
- Peruánska Amazonka
- Vyhliadka nad jazerom Titicaca
- Lima - Mesto kráľov