Rúžový kostol Tan Dinh v Saigone

Rúžový kostol Tan Dinh v Saigone

Kostol Tan Dinh alebo Kostol Najsvätejšieho Srdca Ježišovho má jasný ružový tón a bol postavený v rumunskom architektonickom štýle. Každý, kto prejde okolo katolíckeho kostola Tan Dinh, bude ohromený a vtiahnutý jeho krásnym ružovým tónom. Pri návšteve Saigonu v rámci dovolenky vo Vietname by bolo zbytočné, keby ste si nenašli čas na prehliadku tohto kostola.

Kostol Tan Dinh je nevyhnutnou návštevou monumentálneho gotického architektonického diela. Tento ružový katolícky kostol je považovaný za druhý najväčší kostol po katedrále Notre Dame v Hočiminovom meste. Architektúra kostola je v rímskom štýle a ružový kryt zvonku aj zvnútra ho dáva vyniknúť. Jeho pôvabné sfarbenie zostalo dodnes.

Kostol Tan Dinh je súčasťou rímskokatolíckej arcidiecézy v Hočiminovom meste. Ružový kostol Saigon je vzdialený len 3 km od trhu Ben Thanh, vďaka čomu je pohodlne dostupný z hlavných mestských štvrtí.

Návšteva kostola nám zvyčajne prináša pokoj a tento kostol nie je výnimkou. Svoj itinerár si môžete okoreniť návštevou iných miest v okolí a okolí, aby ste si užili úplný zážitok. Pri prechádzke okolo kostola Tan Dinh Church Saigon na vás zapôsobí a vtiahne vás jeho krásna ružová farba. Pre jeho príťažlivý vzhľad mnohých ľudí zaujme a začnú skúmať jeho nezvyčajnú konštrukciu, ktorá prežila desaťročia.

Architektúra tohto kostola dodáva chaotickému životu v Saigone zvláštnu príchuť. Je to zmes katolíckej, čínskej a vietnamskej architektúry. Kostol Tan Dinh, podobne ako katedrála Notre Dame, je mohutná stavba v Hočiminovom meste. Jeho výstavba sa začala v roku 1870, dokončenie trvalo šesť rokov.

Kostol Tan Dinh sa stal nielen veľkolepým architektonickým majstrovským dielom, ktoré je klasifikované ako jedna z historických, kultúrnych a turistických destinácií Saigonu, ale aj svätým priestorom pre farníkov, aby vyjadrili svoju vieru a zúčastnili sa rôznych charitatívnych aktivít.

Napriek rýchlym sociálnym a ekonomickým zmenám v meste v priebehu času si kostol Tan Dinh zachoval svoju pôvodnú štruktúru a zostal typickým domovom pre farníkov napriek početným rekonštrukciám a renováciám.


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
K

Ázia  

Vietnam, Kambodža


náročnosť

16 dní

Trvanie

3968
K

Ázia  

Vietnam


náročnosť

12 dní

Trvanie

1817 2795€
K

Ázia  

Vietnam, Kambodža


náročnosť

16 dní

Trvanie

3071 4094€
Nha Trang – ako si zamilovať vietnamské pláže Nha Trang

Nha Trang Nha Trang – ako si zamilovať vietnamské pláže

Sedem kilometrov dlhá piesková pláž, azúrové more, tropická klíma po celý rok, rozvoniavajúce gurmánske ulice plné dobrôt z čerstvých morských…

Diana Vozárová 11 min. čítania
Hoi An - rozprávka v meste lampiónov a hodvábu Hoi An

Hoi An Hoi An - rozprávka v meste lampiónov a hodvábu

Vietnamský Hoi An sa pravidelne umiestňuje v rebríčkoch miest, ktoré väčšina ľudí nepozná, no určite stoja za návštevu. Pár dní v tomto romantickom…

Zuzana Hábeková 12 min. čítania
KVÍZ: Poznáte exotický Vietnam a jeho najznámejšie miesta? Blog

Blog KVÍZ: Poznáte exotický Vietnam a jeho najznámejšie miesta?

Vietnam je ázijský cestovateľský šperk s unikátnou históriou a výnimočnými prírodnými aj architektonickými lákadlami. Viete, ktoré pamiatky sa…

Viktor Háber 12 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine: