1367 príspevkov
Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta (11)
Najnovšie Turistické tipy a zážitky
V Podnestersku sa udiali dva výbuchy. Najsovietskejšia krajina sveta sa tak opäť dostala do pozoronosti sveta. Ukazuje sa, na čo ju Rusko kedysi…
Panteón bol najstarší kostol Ríma, ale to nie je pravda. Začiatkom 17. storočia po úprave pápeža Urbana VIII. boli dokonca…
Rím sa niekedy nazýva aj „Mesto siedmich vrchov“, pretože bol založený na siedmich pahorkoch východne od rieky Tiber. A Kapitol…
Rímske Fórum bolo centrom mesta a môžete tu vidieť ruiny starovekých trhovísk, administratívnych a cirkevných budov. Na…
Jediný novodobý div sveta v Európe. Stál som pred ním 10 razy a mal som to šťastie, že som ho na dvojhodinovej…
Supertoskánske vína sú napríklad Sassicaia, Tignanello, Ornellaia či Masseto. Spoznal som ich, keď som sa pred pätnástimi rokmi zastavil v malom mestečku Bolgheri. …
Brunello di Montalcino sa vyrába z miestneho toskánskeho typu Sangiovese označovaného ako Brunello alebo Sangiovese Grosso. Niektorí to naz…
Chianti (vyslov Kianti) a Chianti Classico (vyslov Kianti Klasiko) sú samostatné označenia. Inými slovami, hrozno použité v týchto…
Ukážkou kvalitných červených zo severu je vinárska oblasť “Valpolicella Classico”. Slovo Valpolicella znamená v preklade …
Prekvapujúco sa najlepšie víno Talianska nepestuje na teplom juhu, ale na severe. Na severovýchode je to Valpolicela a na severozá…
Pomôžu písmená DOC, DOCG na etikete na rozoznanie kvality, alebo je to južanská „skratka“? Odpoveď nie je jednoznačná, ale …
Hovorí sa, že najdrahšie nemusí byť vždy najlepšie, no väčšinou to tak je, však? Najlepšie vína Talianska sú spojené s konkrétnymi menami producentov: Frescobaldi,…
ODPORÚČANÉ ZÁJAZDY
-
Argentína, Brazília
viac → -
-
Nórsko - zlatý trojuholník
viac → -
Thajsko, Malajzia, Singapur
viac → -
-
Vietnam zo severu na juh
viac → -