1367 príspevkov

Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta (12)

Najnovšie Turistické tipy a zážitky

Práva žien Afganistanu a Taliban

23

21:27

mar

2022

Afganistan Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Taliban sa dnes zbláznil? Jeho administratíva dnes oznámila, že dievčenské stredné školy sa opäť zatvoria. Udialo sa to…

Vrah Che Guevaru zomrel

10

23:03

mar

2022

Bolívia Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta Kuba Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Upokoj sa,“ povedal mi, „a mier dobre! Zabiješ človeka!‘ Povedal mi Che Guevara. Zavrel som oči a vystrelil som.“ Prvé vý…

Endurance, našli legendárnu loď

10

11:19

mar

2022

Antarktída Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Výnimočná cestovateľská správa! Legendárna loď sira Ernesta Shackletona, Endurance, bola nájdená 107 rokov po tom, čo sa…

Viterbo – najlepší výlet z Ríma a najdlhšia konklave

04

17:54

mar

2022

Taliansko Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Viterbo bolo pre mňa veľkým prekvapením. Je vcelku náročné sem prísť, a preto je mesto viac-menej neznáme. Z diaľnice…

Otroctvo v Austrálii

23

06:55

feb

2022

Austrália Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Vláda Vanuatu začala vyšetrovanie programov pracovnej mobility vrátane programu sezónnych pracovníkov v Austrálii.  …

Ktésifón (Ctesiphon)

22

16:45

feb

2022

Irak Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Na fotografii tohoto cestovateľského príspevku vidíte Ktésifón (Ctesiphon). Nafotil som ju  32 kilometrov južne od Bagdadu. …

Začiatok konca

20

18:36

feb

2022

Malajzia Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Politici musia byť „odvážni,“ povedal zakladateľ úspešného leteckého prepravcu AirAsia, Tony Fernandes.Cezhraničn…

Lietať či nelietať, to je otázka

13

21:29

feb

2022

Slovensko Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Hoci svet chce lietať, sú aj takí, čo z morálneho hľadiska lietanie obmedzia. A je tu otázka. Čo je etickejšie k prírode, vzdať…

Ekologická katastrofa v Tichom oceáne - Rajský paradox

11

12:53

feb

2022

Maldivy Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta Kiribati Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta Marshallove ostrovy Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta Tuvalu Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Rajský paradox je terminus technikus a ide o globálne otepľovanie a stúpanie oceánov. Kiribati, Marshallove ostrovy a Tuvalu s…

Špina v Tichom oceáne – Garbage Patch

11

12:48

feb

2022

Kiribati Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta Marshallove ostrovy Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta Nauru Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta Tonga Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Ostrovčeky sú ďaleko, nikde nič nie je. Ak je tu v Kiribati, na Marshallových ostrovoch a Tuvalu nejaké akože mesto, tak je preľudnené,…

Nadmerný rybolov- Overfishing

11

12:37

feb

2022

Marshallove ostrovy Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta Mikronézia Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Milióny ľudí tu závisia od rýb, ktoré odjakživa chytali v moriach okolo svojich príbytkov. Veľké lode doslova ničia…

Blaise Compaoré dostal 30 rokov

08

21:22

feb

2022

Burkina Faso Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Ako pravičiar – človek, ktorý bojoval ako študent za oslobodenie od ľavicového komunizmu a ktorý má drôt z ostnatej opony…