1367 príspevkov

Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta (3)

Najnovšie Turistické tipy a zážitky

CMA - Coordination of Azawad Movements

27

09:44

jan

2024

Mali Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

O Tuarégoch a Azawade som napísal kratučký blog po návrate z Timbuktu (Mali) a Agadez (Niger). Je to hutná obsiahla správa, ktorá vám mnohé vysvetlí.Strávil som s…

Kto prvý uznal USA?

26

13:16

jan

2024

USA Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Málo kto túto otázku zodpovie správne. Prvý uznal novú krajinu USA Svätý Eustácius.Vybral som sa sem do Fort Oranjestad, lebo v tejto pevnosti je osadená pamätná tabula…

Ajodaja  Ajódhja – rodisko Rámu

22

22:15

jan

2024

India Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Premiér Indie Narendra Modi dnes otvoril chrám venovaný bohovi Rámovi v meste Ajódhja. Hinduisti veria, že Ajódhja  (anglicky Ayodhya), mesto nachádzajúce sa v indickom…

Lenin - z anjela antikrist

21

18:28

jan

2024

Rusko Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Dnes 21. januára 2024 ubehlo presne 100 rokov od momentu, kedy zomrel Vladimir Iľjič Ulianov, ktorého poznáme pod revolučným menom Lenin. Zomrel, aj keď sa odvtedy tvrdí…

Ciguatera - otrava rýb

03

14:31

jan

2024

Vanuatu Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Na mojich cestách svetom ma zaskočilo, že po vydarenej rybačke domáci rybu niekedy pustili s tým, že má otravu. Zväčša myslia na Cingueteru, ktorá postihuje až 400…

Šampanské, kto ho vymyslel?

01

07:41

jan

2024

Francúzsko Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Svet je jedno prekrásne miesto, ktoré neprestáva prekvapovať. Dnes na Silvestra by málokomu napadlo, že šampanské nám priniesla katolícka cirkev. No je to tak. Mních Dom…

Felix Tshisekedi – prezident

31

18:00

dec

2023

Konžská demokratická republika Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Vyhral s jasnou prevahou. Syn Étiennea Tshisekedi, ktorý bol v 80 rokoch minulého storočia ministerským predsedom Demokratickej republiky Kongo. Mobutu jeho mame a jemu…

George Weah  prehral. Kto je Joseph Boakai

23

19:08

nov

2023

Libéria Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Korupcia ho stála miesto prezidenta. O Libérii, ktorá je najstaršou republikou Afriky  som napísal blog. Libéria je na Slovensku málo známa, no je  2x väčšia než…

Bola Kleopatra černoška?

20

09:04

nov

2023

Egypt Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Kleopatra bola veľmi očarujúca a šarmantná, čo dokazuje fakt, že si podmanila dvoch najmocnejších mužov tej doby. Jedného potrebovala, druhého milovala. Bola tiež veľmi…

Najhoršie získateľné víza

13

08:28

nov

2023

Nauru Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Slovenský pas je jedným z najsilnejších na našej planéte a umiestňujeme sa do desiateho miesta. No predsa len stále sa nájdu krajiny, kde sa víza vybavujú veľmi veľmi…

Sila slovenského pasu

13

08:09

nov

2023

Slovensko Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Pri sile pasu ide o to do koľkých krajín sa dostanete s vašim pasom bez potreby vybaviť si víza. Lepšie povedané, nemusíte mať víza vopred a viete si ich v danej krajine…

Keď je zakázané zomrieť

12

18:43

nov

2023

Japonsko Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta Špicbergy (NOR) Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Toto nie je vtip. Naozaj existujú mestá a dokonca väčšie politické entity, kde je zomrieť ilegálne. Cestujem svetom a čas od času sa na takom miesta dostanem. Nenájdete…