1360 príspevkov
Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta (3)
Najnovšie Turistické tipy a zážitky
Korupcia ho stála miesto prezidenta. O Libérii, ktorá je najstaršou republikou Afriky som napísal blog. Libéria je na Slovensku málo známa, no je 2x väčšia než…
Kleopatra bola veľmi očarujúca a šarmantná, čo dokazuje fakt, že si podmanila dvoch najmocnejších mužov tej doby. Jedného potrebovala, druhého milovala. Bola tiež veľmi…
Slovenský pas je jedným z najsilnejších na našej planéte a umiestňujeme sa do desiateho miesta. No predsa len stále sa nájdu krajiny, kde sa víza vybavujú veľmi veľmi…
Pri sile pasu ide o to do koľkých krajín sa dostanete s vašim pasom bez potreby vybaviť si víza. Lepšie povedané, nemusíte mať víza vopred a viete si ich v danej krajine…
Toto nie je vtip. Naozaj existujú mestá a dokonca väčšie politické entity, kde je zomrieť ilegálne. Cestujem svetom a čas od času sa na takom miesta dostanem. Nenájdete…
Vedci z inštitútu Max Plancka na vykopávkach hrobov, ktoré sa našli v Mongolsku, prišli na veľmi zaujímavú vec. Ženy mali pred 2000 rokmi väčšiu moc než dnes. Princezné…
Celé územie sa správne volá Južná Georgia a Južné Sandwichove ostrovy. Ide o skutočne prekrásne ostrovy a ak ste milovníkmi prírody, mali by ste sa tu niekedy zastaviť.…
Takto to vidí aspoň prezident Číny, Si Ťin-pching, ktorý dnes v Pekingu otvoril tretie forum venovane obrovskému projektu Belt and Road Initiative o ktorom ja už 10…
Pitie z rohu sa nám spája s Vikingami. Roh nemôžete položiť a musíte teda všetko vypiť. No gruzínsky roh nazývaný kantsi je typickou záležitosťou tejto krajiny na…
Na Slovensku zakopávame pri narodení dieťaťa slivovicu, a tá sa vykope pred svadbou. V Gruzínsku zakopávajú víno taktiež, avšak bežne. Keď som ho po prvý raz ochutnal,…
Je vedecky dokázané, že víno vzniklo v Gruzínsku. Našli sa vykopávky (viď nižšie) starých kúskov amfor (kvevri) a medzinárodný vedecký tím iba potvrdil to, čo Gruzínci…
Tamada je šéf stola či rečník, ktorý inteligentne prevedie spoločnosť najkrajším večerom. Alebo obedom. Zažil som tamadu večer, začal prednášať na supre (ohromnej oslave…
ODPORÚČANÉ ZÁJAZDY
-
Island - polárna žiara
viac → -
Veľký okruh Čínou a Taiwanom
viac → -
Egypt maximálne poznanie
viac → -
Vietnam zo severu na juh
viac → -
Thajsko, Malajzia, Singapur
viac → -