Arroz de Carreteiro, ryža, ktorá sa varí spoločne s charque, hovädzie mäso "dry-aged beef". Dry ageing je moderný spôsob prípravy mäsa. Arroz de Carreteiro, je pripravené z mäsa, ktoré sa uchovalo suchým zrením (dry-ageing) vo vákuovom balení, a tak dosiahlo ešte lepšiu intenzívnejšiu chuť, vôňu a jemnosť. Takéto jedlo Vás vyjde možno cenovo viac, no stojí to za to! Je to unikátny gastronomický zážitok. Foto: Zuzana Hábeková. Pre viac komplexných informácii o Brazílii prejdite na stránky bubo.sk/Brazília.
Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
Tipy a zážitky - Brazília
- Guaraná - brazílsky nápoj
- Streetfood v Rio de Janeiro
- Açaí, superpotravina z Brazílie
- Grafity, Rio de Janeiro
- Super zdravé raňajky z Açaí
- Gurmánske hody Brazílie
- Ovocie a Brazília - sexi graviola a úžasná caja
- Amazónia - gurmánske zážitky
- Caipirinha - pitie bohov
- Casa da Feijoada - odporúčaná reštaurácia v Rio
- Churrasco – brazílska grilovačka
- Feijoada - brazílske národné jedlo
- Rei Pele Stadium - Maracana v Rio
- Kristus Spasiteľ - Rio de Janeiro
- Lanovkou na Cukrovú homoľu
- Električka do Santa Teresa
- Parque Lage, Rio de Janeiro
- Katedrála v Rio de Janeiro
- Knižnica v Rio de Janeiro
- Salvador - v štáte Bahia, Brazília