Cocada, na záver nezabudnite na dezert! Cocada predstavuje postrúhaný kokos (môže byť aj opečený), ktorý sa varí s cukrom pokým nedosiahne jemnú konzistenciu. Sú to malé kokosové koláčiky, ktoré sú známe po celej Latinskej Amerike. Pečú sa v trúbe, no podávajú sa v izbovej teplote, pretože práve vtedy budete cítiť ich jemnú chuť. Môžete ich nájsť aj ozdobené mandľou (buď celou mandľou, prekrojenou, alebo postrúhanou). V modernej dobe do receptu pridávajú rôzne farbivá, no tradičná cocada má svoju svetlo-hnedú farbu. Tento recept má taktiež mnoho variácii a môžete ich nájsť aj vo forme guličky a konzistencia môže byť taká jemná, že Vám bude pripomínať koláčik flan. Foto: Ľuboš Fellner = najvyšší vrch Brazílie sa nachádza práve v tejto servenej časti a BUBO k nemu robí expedícíu. Pre viac komplexných informácii o Brazílii prejdite na stránky bubo.sk/Brazília.
Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
Tipy a zážitky - Brazília
- Guaraná - brazílsky nápoj
- Streetfood v Rio de Janeiro
- Açaí, superpotravina z Brazílie
- Grafity, Rio de Janeiro
- Super zdravé raňajky z Açaí
- Gurmánske hody Brazílie
- Ovocie a Brazília - sexi graviola a úžasná caja
- Amazónia - gurmánske zážitky
- Caipirinha - pitie bohov
- Casa da Feijoada - odporúčaná reštaurácia v Rio
- Churrasco – brazílska grilovačka
- Feijoada - brazílske národné jedlo
- Rei Pele Stadium - Maracana v Rio
- Kristus Spasiteľ - Rio de Janeiro
- Lanovkou na Cukrovú homoľu
- Električka do Santa Teresa
- Parque Lage, Rio de Janeiro
- Katedrála v Rio de Janeiro
- Knižnica v Rio de Janeiro
- Salvador - v štáte Bahia, Brazília