Dom Škaredej Betty v Bogote

Dom Škaredej Betty v Bogote

Na začiatku milénia sa v poobedňajších hodinách nedalo vyhnúť celosvetovému fenoménu, kolumbijskej telenovele Škaredá Betty. 

Príbeh (vzhľadom menej než) obyčajnej ženy, ktorá sa vďaka svojej šikovnosti stáva asistentkou riaditeľa spoločnosti ECO Moda bol nielen nadčasový, ale stieral aj kultúrne rozdiely. Svojho času prelomová myšlienka, postaviť do úlohy protagonistky opak atraktívnej ženy, ktorá sa do svojho šéfa zamiluje a získa si jeho srdce výlučne vďaka svojej osobnosti, udrel na citlivú strunu celého sveta. Premietali ho v 180 štátoch (zo 193) a bola preložená do 25 jazykov. Stala sa tak podľa Guinessovej knihy rekordov historicky najúspešnejšou telenovelou.

Jej úspech neutícha ani po viac ako 20 rokoch. Dom, ktorý svojou fasádou poslúžil ako rodičovský dom hlavnej hrdinky, sa stal pútnickým miestom návštevníkou z celej Latinskej Ameriky. Ľudia prichádzali v húfoch deň čo deň. Najprv sa pýtali dnu do predsenie, neskôr aj na poschodie, aj keď zábery z interiéru domu boli natáčané v štúdiu.

Príbeh Škaredej Betty sa spojil s mladým Američanom,Thomasom Lesneym, ktorý prišiel v roku 2015 okúsiť život v Kolumbii. Pôvodne mal v pláne ostať na rok, ale Bogota ho očarovala natoľko, že sa v nej usadil natrvalo. Bol to práve tento američan s duchom podnikavca, ktorý z pozície nájomníka začal spájať príjemné s užitočným. Návaly turistov boli stále náročnejšie a na svojej zastávke privítali občerstvenie.

V decembri roku 2022 dom Škaredej Betty otvára brány ako kaviareň s plnohodnotným občerstvením. Takto si (nielen) fanúšikovia vedia vychutnať pravú kolumbijskú atmosféru metropoly v domácom prostredí, ale aj prvotriednu kolumbijskú kávu. BUBO sa s rôznymi expertmi zhoduje, že tá patrí patrí k svetovej špičke.

Skupinka nadšencov okolo Thomasa sa neustále snaží posúvať úroveň poskytovaných služieb a výstav. K tomu im môže pomôcť pokračovanie telenovely, kde sa vracia pôvodné herecké obsadnie. Aj keď kaviareň funguje iba krátko, BUBO už dobre poznajú. Aj ty si fanúšik/fanúšička telenovely? My ťa k Betty počas zájazdov v Kolumbii radi zoberieme.


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
K

Amerika  

Južná Amerika, Kolumbia

17.07. → 26.07. +20 termínov

náročnosť

10 dní

Trvanie

2724 3405€
K

Amerika  

Južná Amerika, Galapágy, Kolumbia, Ekvádor


náročnosť

14 dní

Trvanie

5260
K

Amerika  

Južná Amerika, Panama, Kolumbia


náročnosť

13 dní

Trvanie

3621 4260€
Nebezpečenstvo džungle Prémiový blog

Prémiový blog Nebezpečenstvo džungle

Najagresívnejší kmeň sveta, anakondie rybníčky, jaguárí strom, útok divých ôs, najväčšia bolesť na svete a dravec v penise. Ako sa robí hygiena v…

Ľuboš Fellner 19 min. čítania
Cartagena - najkrajšie mesto Karibiku Karibik, Cartagena

Karibik, Cartagena Cartagena - najkrajšie mesto Karibiku

Cartagena je srdcom kolumbijského karibského pobrežia. Jedno z najstarších miest v Novom svete, mesto večného leta, rytmov, farieb a vôní,…

Medellin – mesto Pabla Escobara Medellin

Medellin Medellin – mesto Pabla Escobara

Medellín, mesto večnej jari a druhé najväčšie mesto Kolumbie, je veľkým prekvapením. Mladý úspešný starosta mesto mení s dôrazom na ekológiu a…

Ľubor Kučera 23 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine: