V La Paze, hlavnom meste Bolívie, sa už pomaly zvečerilo. Po návrate z Coroica, z dedinky, ktorú založili a živia pestovatelia koky si ešte užívame najvyššie položené hlavné mesto na svete. Nakupujeme suveníry v Uličke čarodejníc, ochutnávame posledné bolívijské dobroty a dopíjame poslednú fľašku Singani. Niektoré dámy naposledy ochutnávajú kokový čaj a pomaly otvárajú fľašky chilského vína, aby sme sa naladili na ďalšiu destináciu kam putujeme. Zajtra prechádzame do úplne iného sveta. Pôjdeme džipmi po soľnom kráľovstve Salar de Uyuni. A potom nás už čaká Chile, Arica a pobrežie Tichého oceánu. A snáď každý sa najviac teší na nadmorskú výšku 0 nad morom. Je to tu geniálne! Nabudúce musíte ísť s nami! Ja už idem za klientmi. Večerajú v najlepšej reštaurácii mesta, Gustu Restaurante. Tento podnik je v La Paz vysoko hodnotený. Špičková kuchyňa, ktorá sa ocitla aj v rebríčku 50 najlepších reštaurácií krajiny a za to môže Claus Meyer. Geniálny šéfkuchár. Ak Vám jeho meno niečo pripomína, tak dánska reštaurácia Noma je malá nápoveda! Má veľmi elegantné prostredie a veľmi príjemná atmosféra. Funguje od roku 2013 a tento dánsky podnikateľ svojmu menu neostal nič dlžný. Varia fantastickú latino kuchyňu a špičkové jedlá z bolívijskych receptov. Prvotriedny servis. Radi tam aj Vás nabudúce zoberieme.
Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
Tipy a zážitky - Bolívia
- Rady na nadmorskú výšku
- Juhoamerické safari
- Spirituálne miesto Tiwanaku
- Los Uros a prechod Južnou Amerikou
- Prechod cez Salar de Uyuni
- Najväčšia soľná púšť sveta
- Lagúny na Altiplano
- Z La Pazu na Salar
- Cesta smrti na bicykloch
- Najvyššie položené hlavné mesto sveta
- Najnebezpečnejšia cesta na svete
- Chacaltaya - výstup na horu
- Ako som prežívala nadmorskú výšku
- Legenda o Salare
- Rozdiel medzi kokou a kokaínom
- Bolívijský slang
- Zážitky zo Salar de Uyuni
- Moderný La Paz
- Čo treba vidieť v La Paz
- Tipy na La Paz