Najlepší bar v Kolumbii

Najlepší bar v Kolumbii

Mnohí lovci zážitkov prichádzajú do Kolumbie ochutnať rum a v žiadnom prípade im to nemožno mať za zlé. Opojný mok sa stal jedným zo symbolov tejto exotickej krajiny a naše chuťové bunky po jeho ochutnaní zaplesajú radosťou. Ako je na tom však ostatný alkohol? Pokiaľ by ste mali záujem obohatiť svoj gastronomický zážitok, Kolumbijčania vám k jedlu ponúknu jedine argentínske alebo čilské víno. A keď si v reštaurácii alebo v bežnom bare objednáte pivo, prinesú vám typické Club Colombia, Poker, či Aguilu. Chceli by ste teda vyskúšať niečo extra luxusné? Ak naozaj hľadáte niečo jedinečné, zaujímavé a nesmierne chutné, zamierte do Communy 13 v Medelline. Favela skrýva mnohé tajomstvá a jedným z nich je aj najlepší, predovšetkým pivný bar priamo v strede hlavnej promenády, ktorý je súčasťou gastro komplexu Cerveza Communa 13. Barmanka Karo, ktorá je v podniku „varená pečená“ vás rada obslúži a zadarmo vás počastuje svojím typickým šibalským úsmevom.

Už len samotné miesto, kde bar stojí, je výnimočné. Nielenže o rozšírenie práve tejto časti slumov sa zaslúžil aj nechválne známy Pablo Escobar, ešte začiatkom nového milénia mali práve v tomto kopci skrýše partizánske guerilly, ktoré v krvavých stretoch súperili priamo v štvrti rozliehajúcej sa okolo baru. Násilie a agresiu však vystriedal pokoj, nádej a úsmev a Commune 13 sa do veľkej miery podarilo odstrihnúť sa od histórie plnej konfliktov. Celkovú atmosféru podčiarkujú aj všadeprítomné výhľady, z ktorých uvidíte celé mesto ako na dlani. Preto neváhajte a prijmite naše pozvanie k baru.

Ten svojim návštevníkom ponúka tie najlepšie pivá aké len možno v Kolumbii dostať, väčšina z nich sú tzv. „artesanal“, teda miestne, tradičné. Ak by sme sa pozreli na značky, nájdeme tu vyhľadávané Golden Ale 420, ktoré odkazuje na svoju tradíciu tzv. belgického piva. Miestny 14-percentný „ale“ sa však vyznačuje aj obsahom marihuany a Medellinčania veria, že po jeho vypití sa váš organizmus prirodzene uvoľní a zrazu si deň začnete užívať naplno. Ak by ste na vlastnej koži chceli vyskúšať či je to pravda, k poznaniu vedie len jedna cesta… Fantastická miestna značka La Thirteen sa označuje mnohými príchuťami – od červeného Roja so sladkou príchuťou chicle, až po typický chmeľový Elec, ktorý sa líši žltou etiketou. Na vašich potulkách tiež nezabudnite ochutnať Happy Ayu a OFREND. Predovšetkým posledne spomínaný je zaujímavý nielen svojím názvom, ktorý v sebe spája anglické slovo „friend“ = priateľ a španielske slovo „LA OFRENDA“, používané pri popisoch indiánskych obetín prísne tajných rituálov. Váš záujem si získa aj pre obsah mezcly, či mexickej tequily, ktorá príjemne osladí nahorklú chuť piva. S kvalitou nám stúpa aj cena a tak oproti bežným značkám pív za 4 000 kolumbijskych pesos sa v tomto prípade vyšplhá až na 25 000 COP, čo je v prepočte viac ako 6 € za fľašu. Nebudete banovať.

Alkohol, ktorý tu možno dostať v pivovej fľaši, ale v žiadnom prípade sa o pivo nejedná, je Smirnoff Apple. Osviežujúci 4-percentný nápoj kombinuje vodku s príchuťou jablkového cidera. Posledne spomínané nápoje sú tiež dôvodom, prečo si tu viete samostatne kúpiť aj originál Smirnoff, či tequilu 1800. Pestrý výber dopĺňa aj všade prítomná Corona Extra – ľahké pivo, ktoré v žiadnej latinskoamerickej krajine jednoducho nemôže chýbať. Ako vidíte, na výber je toho veľké množstvo a preto ochutnajte náš BUBO výber toho najlepšieho, čo bar predovšetkým z možností pív ponúka.

Medellinčania vyrábajú svoje pivá pomocou divokých kvasiniek z chmeľa, obilného sladu a vody. Práve preto, že pivo samo osebe obsahuje obrovské množstvo tzv. rýchlych sacharidov, obyvatelia favel si dávajú pivo aj namiesto obeda. Je to pre nich lacnejšie a organizmus dostatočne zasýti. Možno aj preto sú stále v takej dobrej nálade. Naopak pri príprave svojho nápoja „ale“ Kolumbijčania nepoužívajú pšenicu, dôraz kladú predovšetkým na fermentáciu piva pri vyšších teplotách. Aj týmto procesom dosiahnu typickú korenistú chuť svojho nápoja. A pýtate sa čo s tou marihuanou pri značke Golden Ale 420? Nuž alkaloid vytiahnutý z jedného listu je v nápoji zastúpený v takom malom množstve, že vášmu organizmu nemôže nijako ublížiť a pivu dodá príjemnú „prírodnú“ chuť. Všetko je legálne a prístupné.

My v BUBO navštevujeme všetky krajiny sveta od pólu k pólu. Jedným z našich cieľov je ukázať našim klientom najlepší bar každého štátu. Snažíme sa aj možno pre niekoho „nepodstatné“ detaily doťahovať ďalej a to z dôvodu, aby ste z navštívenej krajiny neodišli bez výrazného a zapamätateľného zážitku. Určite si poviete, že sa v krajine nedá jednoducho nájsť najlepší bar. A my súhlasíme. Je ich mnoho. My sme tu však na to, aby sme vás na ne upozornili a spomenuli si, že luxus sa skrýva v každom detaile – v tradícii prípravy, v zaujímavosti samotného miesta, v chuti, či výraze. A práve všetky tieto črty v sebe Cerveza Communa 13 spája. V závere je z toho lepšia dovolenka, kde naši klienti práve cez zážitky pochopia danú krajinu či oblasť lepšie.


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
K

Amerika  

Južná Amerika, Kolumbia

17.07. → 26.07. +20 termínov

náročnosť

10 dní

Trvanie

2724 3405€
K

Amerika  

Južná Amerika, Galapágy, Kolumbia, Ekvádor


náročnosť

14 dní

Trvanie

5260
K

Amerika  

Južná Amerika, Panama, Kolumbia


náročnosť

13 dní

Trvanie

3621 4260€
Nebezpečenstvo džungle Prémiový blog

Prémiový blog Nebezpečenstvo džungle

Najagresívnejší kmeň sveta, anakondie rybníčky, jaguárí strom, útok divých ôs, najväčšia bolesť na svete a dravec v penise. Ako sa robí hygiena v…

Ľuboš Fellner 19 min. čítania
Cartagena - najkrajšie mesto Karibiku Karibik, Cartagena

Karibik, Cartagena Cartagena - najkrajšie mesto Karibiku

Cartagena je srdcom kolumbijského karibského pobrežia. Jedno z najstarších miest v Novom svete, mesto večného leta, rytmov, farieb a vôní,…

Medellin – mesto Pabla Escobara Medellin

Medellin Medellin – mesto Pabla Escobara

Medellín, mesto večnej jari a druhé najväčšie mesto Kolumbie, je veľkým prekvapením. Mladý úspešný starosta mesto mení s dôrazom na ekológiu a…

Ľubor Kučera 23 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine: