Najlepšie miesto kam ísť v Latinskej Amerike

Najlepšie miesto kam ísť v Latinskej Amerike Novinky z hotelierstva, gastronómie a lietania v Chile

Condé Nast Traveler vymenoval chilské mesto San Pedro de Atacama za „Najlepšie miesto, kam ísť v Latinskej Amerike, pre rok 2024“ a vyzvihol krásu lagún Chaxa a Observatórium ALMA. Ako sa sem dostať ? San Pedro de Atacama je blízko hraníc s Bolíviou a viete sa sem dostať jeepmi prechodom cez Salar de Uyuni, ale aj pohodlne letecky na linke Santiago de Chile - Calama a z Calamy autom alebo turistickým autobusom do San Pedra.

V San Pedre odporúčam obzrieť sa po luxusnom hoteli Explora, ktorý spolupracuje s reštauráciou Central (Lima, Peru), ktorá bola v roku 2023 vyhlásená za najlepšiu reštauráciu sveta (podľa World´s Best) a jej majiteľ pre Exploru vytvára menu pre hostí.

Ak by ste si chceli spojiť viacero miest v Chile na 1 dovolenke a vidieť aj Machu Picchu, tak vás zaujme letecké spojenie z Chile do Peru. Trikrát do týždňa bude premávať linka s leteckou spoločnosťou Latam medzi mestami Santiago de Chile a Cusco, trikrát do týždňa. Latam zároveň rozšíruje letecké spojenie na Veľkonočný ostrov zo Santiago de Chile, poletí štyrikrát za týždeň a obnovuje linku medzi Santiago de Chile a Sydney, poletí taktiež štyrikrát za týždeň.

V hotelovom biznise v Chile dominujú 2 hotely. Travel + Leisure's uverejnil list 100 najlepších hotelov sveta. Umiestnili sa v ňom Tierra Atacama (19. miesto) all inclusive resort v púšti a to aj napriek tomu, že je v ňom veľká rekonštrukcia a otvorí sa znova až v marci 2025. Druhý hotel je Hotel Real v Santiago de Chile (40.miesto), vybudovaný na 40-hektárovom vinohrade Santa Rita, z 19. storočia.

O pozornosť si žiada aj najjužnejšie mesto sveta s počtom obyvateľov nad 100 000, Punta Arenas, vstupná brána do Patagónie a jeho slávny hotel v centre mesta Cabo de Hornos, ktorý sa rozšíri o nových 70 luxusných izieb. Ak ste v práve teraz v Chile a neviete čo piť, odporúčam piť víno! Za rok 2023 boli vyzdvihnuté v rebríčku TOP 10 World´s Best Vineyard, dve vinárstva z Chile a to Vík (3.miesto) a Montes (7.miesto). 


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
K

Polárne oblasti   Amerika  

Južná Amerika, Ohňová zem, Patagónia, Chile, Argentína


náročnosť

13 dní

Trvanie

5861 6895€
E

Amerika  

Južná Amerika, Peru, Chile, Bolívia


náročnosť

16 dní

Trvanie

5781
K

Amerika  

Južná Amerika, Patagónia, Uruguaj, Paraguaj, Chile, Brazília, Argentína


náročnosť

16 dní

Trvanie

4451 5935€
Patagónia – originálne príhody v najkrajšej prírode sveta Prémiový blog

Prémiový blog Patagónia – originálne príhody v najkrajšej prírode sveta

Najkrajšou prírodou sa hrdí Nový Zéland či Nóri, ale asi preto, lebo ešte neboli v Patagónii. Patagónia nie je žiadny štát, je to oblasť ako…

Ľuboš Fellner 39 min. čítania
Medzinárodné letisko Santiago de Chile Blog

Blog Medzinárodné letisko Santiago de Chile

Medzinárodné letisko Artura Merina Beníteza (španielsky Aeropuerto Internacional Arturo Merino Benítez), ktoré má kód IATA SCL, sa nachádza 15 km…

Daniela Mihaldová 17 min. čítania
Najkrajšia turistika v Chile - W trek Blog

Blog Najkrajšia turistika v Chile - W trek

Scenéria národného parku Torres del Paine vás bude odrovnávať každý deň. Bude pršať, snežiť, fúkať, svietiť slnko, niekedy zažijete všetko…

Daniela Mihaldová 28 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine: