Parfumová rieka

Parfumová rieka

Parfumová rieka, panoramatický výhľad s čistou a sviežou vôňou, tečie cez hory do centra romantického mesta Hue. Parfumová rieka vám umožní zažiť dedičstvo umenia, gastronomických špecialít a prívetivosti ľudí.

Rieka nesie meno „Huong“ (Parfém) už viac ako storočie. Je to hlavne preto, že kvety zo sadov na hornom toku padajúce do vody počas jesene vytvorili rieke silnú kvetinovú vôňu.

V dnešnej dobe už nemusí mať vôňu ako predtým z dôvodu modernizácii, ako aj rastúcemu počtu riečnych lodí. Stále je to však prominentný orientačný bod, ktorý stojí za návštevu Hue.

Parfumová rieka je inšpiráciou pre skladanie mnohých umelcov a hudobníkov. Navyše, je to duša Hue a miestnych obyvateľov. Početné stavby na oboch stranách brehu Parfume River Hue vrátane Citadely Hue, pagod, záhrad, chrámov a mosta Truong Tien, ktoré sa odrážajú na vode, urobili rieku poetickejšou a dokonca hudobnejšou.

Táto rieka s dĺžkou 30 km prechádza nádhernou krajinou pohorí. Začína v pohorí Truong Dong. Rieka prechádza rôznymi rovinami, dedinami a potom odpočíva v lagúne Tam Giang. Na brehu rieky je množstvo kaviarní a reštaurácií, z ktorých si môžete vychutnať krásny výhľad na rieku. Západ slnka je jedným z najlepších období na fotenie. Umelci môžu byť z času na čas videní na brehu rieky, ktorí získavajú ručne vyrobený vizuál scenérie.

Podťe s BUBO objaviť čaro Parfúmovej rieke na zájazde Vietnam zo severu na juh.


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
K

Ázia  

Vietnam, Kambodža


náročnosť

16 dní

Trvanie

3968
K

Ázia  

Vietnam


náročnosť

12 dní

Trvanie

1817 2795€
K

Ázia  

Vietnam, Kambodža


náročnosť

16 dní

Trvanie

3071 4094€
Nha Trang – ako si zamilovať vietnamské pláže Nha Trang

Nha Trang Nha Trang – ako si zamilovať vietnamské pláže

Sedem kilometrov dlhá piesková pláž, azúrové more, tropická klíma po celý rok, rozvoniavajúce gurmánske ulice plné dobrôt z čerstvých morských…

Diana Vozárová 11 min. čítania
Hoi An - rozprávka v meste lampiónov a hodvábu Hoi An

Hoi An Hoi An - rozprávka v meste lampiónov a hodvábu

Vietnamský Hoi An sa pravidelne umiestňuje v rebríčkoch miest, ktoré väčšina ľudí nepozná, no určite stoja za návštevu. Pár dní v tomto romantickom…

Zuzana Hábeková 12 min. čítania
KVÍZ: Poznáte exotický Vietnam a jeho najznámejšie miesta? Blog

Blog KVÍZ: Poznáte exotický Vietnam a jeho najznámejšie miesta?

Vietnam je ázijský cestovateľský šperk s unikátnou históriou a výnimočnými prírodnými aj architektonickými lákadlami. Viete, ktoré pamiatky sa…

Viktor Háber 12 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine: