Pato No Tucupi, jedlo

Pato No Tucupi, jedlo Gastronómia severnej Brazílie

Pato No Tucupi sa pripravuje z divokej kačky, pato. Jedlo sa uvarí vo vývare z tucupi (šťavy z manioku) a z listov rastlinky jambu. Používajú sa do neho aj lokálne bylinky ako napr. alfavaca (divoká bazalka rastúca v Amazónii) a podáva sa k nemu zvyčajne ryža. Toto jedlo pochádza z mesta Belem a jedáva sa tu v období slávnosti Círio de Nazaré, Procesie Panny Márie Nazaretskej, v druhú októbrovú nedeľu. Pre viac informácii o cestovaní do Brazílie prejdite na stránky bubo.sk/Brazília. Foto: najvyšší vrch Brazílie, Ľuboš Fellner


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
B

Ázia   Amerika   Európa  

Taliansko, Peru, Mexiko, Jordánsko, India, Čína, Brazília


náročnosť

18 dní

Trvanie

22224
K

Amerika  

Južná Amerika, Uruguaj, Paraguaj, Brazília, Argentína


náročnosť

12 dní

Trvanie

2368 2960€
K

Amerika  

Južná Amerika, Patagónia, Uruguaj, Paraguaj, Chile, Brazília, Argentína


náročnosť

16 dní

Trvanie

3192 3990€
Najnebezpečnejšie zviera sveta Prémiový blog

Prémiový blog Najnebezpečnejšie zviera sveta

Lev, tiger, žralok, byvol, hroch? Nie! Je to komár a všetci naši sprievodcovia v Afrike tento vtip poznajú. No pri toľkých mŕtvych - ročne je to…

Ľuboš Fellner 17 min. čítania
Rio de Janeiro - deň v meste bohov Rio de Janeiro

Rio de Janeiro Rio de Janeiro - deň v meste bohov

Mesto bohov a samby - sen každého cestovateľa. Čo tu vidieť okrem nádhernej sochy Ježiša, Cukrovej homole či slávnej Copacabany? Pokiaľ do Ria…

Negustiózne! Vybrali sme najhoršie bizarné jedlá sveta Prémiový blog

Prémiový blog Negustiózne! Vybrali sme najhoršie bizarné jedlá sveta

My ľudia sme veľmi rozdielni. To, čo niekto považuje za pochúťku, napríklad kaviár či žabacie stehienka, iný nevie vložiť do úst. No jedlá, ktoré…

Ľuboš Fellner 9 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine: