Ako pripraviť tradičný peruánsky koktail? Tu je návod.
Pripravíme si šejker, do ktorého si nalejeme Pisco, limetkovú šťavu, cukrový sirup a pridáme vaječný bielok. Pridáme ľad a poriadne pretrepeme. Drink nalejeme (bez ľadu) do vychladeného pohára. Ihneď podávame.
...Alebo si ho objednáme k čerstvému ceviche či inej dobrote v jednej z miestnych reštaurácií, či barov na našej ceste po tejto úžasnej a rozmanitej krajine, hovoríme o Peru - viď zájazdy do Peru.
Vyššie spomínaný recept je receptom na peruánsky alkoholický koktail, tiež je považovaný za peruánsky národný drink. Názov drinku pochádza zo základu, ktorým je likér - pisco a sour - kyslý, čo má za následok čerstvá šťava z limetky, ktorá dodáva drinku sviežosť.
Príprava drinkov na báze pisca sa datuje už do roku 1700. Avšak odborníci sa zhodli, že koktail, ako ho poznáme dnes, vznikol v roku 1920 v Lime. Prvýkrát ho namiešal Victor Morris.
Svetoví odborníci tento nápoj opisujú slovami „najelegantnejší koktejl, žiarivý farbou, bohatý chuťou”. Pre Peruáncov je taký dôležitý, že v roku 2003 vyhlásili Národný deň Pisco Sour, ktorý pripadá vždy na prvú sobotu vo februári.
Ochutnáte?
Tipy a zážitky - Peru
- Prvá slovenská expedícia krížom cez Peru
- Národný park Manu
- Z Aguas Calientes na Machu Picchu
- Nazca, obrazce lietadlom
- Islas Ballestas - ostrovy v Peru
- Prechod z Bolívie do Peru cez náhornú plošinu
- Prechod z Peru do Bolívie
- Prechod z Arequipy k jazeru Titicaca
- Arequipa - tipy na prehliadku
- Cesta do Bielého mesta Arequipa
- Výlet z Paracasu
- Lima - tipy na prehliadku
- Ostrovy na jazere Titicaca
- Rady na prehliadku v Cuzco
- Vyhliadkový let nad Nazcou
- Wayna Picchu - výstup
- Cuy - peruánske morské prasiatko
- Peruánska Amazonka
- Vyhliadka nad jazerom Titicaca
- Lima - Mesto kráľov