Prezidentský palác v meste Hanoj

Prezidentský palác v meste Hanoj

Prezidentský palác v Hanoji bol postavený v rokoch 1900 až 1906 ako prezidentská oblasť generálneho guvernéra Francúzskej Indočíny. V európskom štýle ho navrhol francúzsky architekt Auguste Henri Vildieu. Stavba, ktorá trvala približne 7 rokov, bola v tom čase najluxusnejšou stavbou.

Po roku 1954 mala byť pôvodne oficiálnou rezidenciou prezidenta Ho Či Mina. Napriek tomu odmietol, cítil, že by bolo nevhodné zostať v takej veľkej a honosnej budove, kým jeho ľudia boli bez domova a hladovali. Namiesto toho býval neďaleko v tradičnom vietnamskom dome na chodúľoch obklopenom záhradou a rybníkom.

Prezidentský palác je v súčasnosti využívaný najmä na stretávanie sa zahraničných predstaviteľov, ako aj významných hostí z celého sveta prichádzajúcich do Vietnamu. A obdivujú ho turisti na zájazdoch do Vietnamu.

Prezidentský palác je trojposchodová budova orientovaná na ulicu Hung Vuong. Rozprestiera sa na ploche takmer 1 300 metrov štvorcových a má 30 izieb v budove, z ktorých každá je navrhnutá v inom štýle.

Impozantná žltá budova, ktorá stojí uprostred veľkého nádvoria, je oddelená od vonkajších ulíc železnými plotmi a veľkými bránami. Vyznačuje sa modernou architektúrou v štýle renesancie. Najmä bol postavený symetricky, s veľkým blokom v strede a dvoma blokmi na oboch stranách. 

Na prvom poschodí sú výdajne. Na druhom poschodí sa nachádza hosťovská hala, kancelárske priestory a banketová sála. Na treťom poschodí sú súkromné ​​izby, kde pred rokom 1954 žil generálny guvernér Francúzskej Indočíny.

Prezidentský palác je obklopený sviežou záhradou, rybníkom, ovocným sadom, 91 metrov dlhým bulvárom a známou mangovou uličkou, ktorá vedie k domu na chodúľoch prezidenta Ho Či Minha.


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
K

Ázia  

Vietnam


náročnosť

12 dní

Trvanie

3195
K

Ázia  

Vietnam, Kambodža


náročnosť

16 dní

Trvanie

4490
K

Ázia  

Vietnam


náročnosť

12 dní

Trvanie

3365
Nha Trang – ako si zamilovať vietnamské pláže Nha Trang

Nha Trang Nha Trang – ako si zamilovať vietnamské pláže

Sedem kilometrov dlhá piesková pláž, azúrové more, tropická klíma po celý rok, rozvoniavajúce gurmánske ulice plné dobrôt z čerstvých morských…

Diana Vozárová 11 min. čítania
Hoi An - rozprávka v meste lampiónov a hodvábu Hoi An

Hoi An Hoi An - rozprávka v meste lampiónov a hodvábu

Vietnamský Hoi An sa pravidelne umiestňuje v rebríčkoch miest, ktoré väčšina ľudí nepozná, no určite stoja za návštevu. Pár dní v tomto romantickom…

Zuzana Hábeková 12 min. čítania
TOP 10: Najväčšie zážitky z Ázie Blog

Blog TOP 10: Najväčšie zážitky z Ázie

Ázia je najväčším kontinentom Zeme. Nám Európanom je blízka a aj ja keď som začal cestovať vo veľkom, bolo to práve sem. Ázia je extrémne…

Ľuboš Fellner 22 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine: