307 príspevkov
Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta: Nepál (3)
Nepál - skúsenosti a instantné zážitky priamo z miesta.
Turistické tipy a zážitky - Nepál
Pokiaľ niekedy navštívite nepálske hlavné mesto Káthmandú a budete v ňom mať aspoň jeden voľný deň, určite zamierte na Patanský Durbar v Lalitpure. Lalitpur je dnes už v…
Milovníci piva si pri cestovaní Nepálom rozhodne prídu na svoje. Kým v Indii musíte pivo hľadať, niekedy doslova, tu v Nepále máte po ruke hneď niekoľko značiek, z…
K najnovším atrakciám nepálskeho mesta Pokhara patrí zaujímavá lanovka do dedinky Sarangkot, odkiaľ je najkrajší výhľad na zasnežené himalájske štíty. Roky sme chodili…
Slovensko v 70. - 80. rokoch patrilo medzi špičku svetového výškového horolezectva. V roku 1971 Michal Orolín a Ivan Fiala (otec herečky Zuzany Fialovej) zdolali prvú…
Ľudia kmeňa Tharu, ktorí žijú aj v Národnom parku Chitwan, sa označujú ako ľudia z lesa. Stovky rokov žijú v úzkom kontakte s prírodou a sú našimi miestnymi sprievodcami…
Nepál nás neprestáva prekvapovať. Vo štvrtok sme zažili dychberúci východ slnka nad himalájskou Annapurnou, pri ktorom sa členovia našej československej výpravy Nepálom…
Pri obhliadke chrámov a návšteve obchodíkov v Nepále a Indii sa nedajú prehliadnuť vyobrazenia ľudí v rôznych erotických polohách pochádzajúce z Kámasútry. Kámasútra je…
V hinduizme nájdeme množstvo bohov (Deva) a tiež aj bohýň (Devi). Bohyňe sú pre hunduistov rovnako dôležité ako bohovia. Sú mocné a láskavé ochrankyňe, ktorých moc je…
Nepál sa chystá na presun základného tábora pod strechou sveta Mount Everest. Dôvodom je globálne oteplovanie. Tábor nachádzajúci sa na ľadovci Khumbu v letných…
So začiatkom monzúnov sa v Nepále začína aj obdobie sadenia ryže. Keď sme prechádzali dedinkami, videli sme ženy sklonené v ryžov…
Myslela som, že v hinduistickom svete ma už žiadne bizarné sviatky prekvapiť nemôžu. Až kým som nebola pozvaná na oslavu prvej menštru…
Nepál ako správna hinduistická krajina, má nespočetné množstvo sviatkov a festivalov. Jeden z nich je ale veľmi výnimočný…
ODPORÚČANÉ ZÁJAZDY
-
Veľký okruh Čínou a Taiwanom
viac → -
Thajsko, Malajzia, Singapur
viac → -
Island - polárna žiara
viac → -
-
Mexiko veľký okruh
viac → -
-