1367 príspevkov
Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta (4)
Najnovšie Turistické tipy a zážitky
Vedci z inštitútu Max Plancka na vykopávkach hrobov, ktoré sa našli v Mongolsku, prišli na veľmi zaujímavú vec. Ženy mali pred 2000 rokmi väčšiu moc než dnes. Princezné…
Celé územie sa správne volá Južná Georgia a Južné Sandwichove ostrovy. Ide o skutočne prekrásne ostrovy a ak ste milovníkmi prírody, mali by ste sa tu niekedy zastaviť.…
Takto to vidí aspoň prezident Číny, Si Ťin-pching, ktorý dnes v Pekingu otvoril tretie forum venovane obrovskému projektu Belt and Road Initiative o ktorom ja už 10…
Pitie z rohu sa nám spája s Vikingami. Roh nemôžete položiť a musíte teda všetko vypiť. No gruzínsky roh nazývaný kantsi je typickou záležitosťou tejto krajiny na…
Na Slovensku zakopávame pri narodení dieťaťa slivovicu, a tá sa vykope pred svadbou. V Gruzínsku zakopávajú víno taktiež, avšak bežne. Keď som ho po prvý raz ochutnal,…
Je vedecky dokázané, že víno vzniklo v Gruzínsku. Našli sa vykopávky (viď nižšie) starých kúskov amfor (kvevri) a medzinárodný vedecký tím iba potvrdil to, čo Gruzínci…
Tamada je šéf stola či rečník, ktorý inteligentne prevedie spoločnosť najkrajším večerom. Alebo obedom. Zažil som tamadu večer, začal prednášať na supre (ohromnej oslave…
Zázračné lieky na chudnutie. Začal to Ozempic, liek obsahujúci semaglutid, ktorý znižuje hladinu cukru v krvi a vskutku zaberá čo začala tvrdiť kim Kardashian a Elon…
Justin Trudeau, Jacinda Ardernová a Sanna Marin – progresívni lídri Čo majú spoločné? Kanadský premiér je typickým príkladom politika, ktorého západné média milujú a on…
Východný Timor a Čína v roku 2022 oznámili, že povýšili bilaterálne vzťahy na „komplexné strategické partnerstvo“, čo dá Pekingu väčší vplyv v regióne. K dohode došlo…
Fudži je jednoznačne najvyššou horou Japonska. Jej nadmorská výška je 3 776 metrov, čo nie je málo, ale zasa pre nás - Slovákov, horský národ, to nie je tak veľa a mnohí…
Má meno ako podnik s najbohatšou históriou. Harry's Bar bol otvorený Giuseppem Ciprianim v roku 1931 a malý podnik sa postupne tvrdou prácou a víziou štyroch generácií…
ODPORÚČANÉ ZÁJAZDY
-
Argentína, Brazília
viac → -
-
Nórsko - zlatý trojuholník
viac → -
Thajsko, Malajzia, Singapur
viac → -
-
Vietnam zo severu na juh
viac → -