1367 príspevkov

Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta (58)

Najnovšie Turistické tipy a zážitky

Do Bieloruska bez víz

15

09:38

júl

2017

Bielorusko Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Dá sa ísť do Bieloruska bez víz? Je pol štvrtej ráno a ja vám píšem. Práve volajú predstaveného polície. Robím tu na colnici, kdesi v brezovom lese na hranici Ukrajina-…

Rumunské Karpaty

13

09:45

júl

2017

Rumunsko Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Čo očakávať od hôr Fagarašu? Človek nikdy nevie presne, ak ide po prvý raz. My Slováci sme vcelku horským národom,…

Podnestersko - dejiny republiky

11

10:10

júl

2017

Podnestersko Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Keď môže existovať Kosovo, prečo by nemohlo Podnestersko? Myslí si mnoho Rusov. Teraz tu zopár ľudí poznám, a tak sa postupne budem…

Na návšteve v Podnestersku

11

08:16

júl

2017

“Vyzujte sa!” doslova kričí Andrej. Vstupujeme k nemu do jeho “penthouse” na vrchnom poschodí 8 poschodového paneláku…

Podnestersko - neexistujúca krajina

09

22:24

júl

2017

“Vieš, je to ako Vatikán – štát v štáte”  vysvetľuje mi Roman situáciu v Podnestersku, v …

Transfagarašská diaľnica - najkrajšia cesta Európy

09

08:07

júl

2017

Transfagarašskú diaľnica tu v Rumunsku má lichotivú prezývku. Cesta je to vskutku spektakulárna a je to dobrý tip pre …

Cesta do Rumunska

06

22:21

júl

2017

Prekročili sme mohutný, nádherný Dunaj a sme v Rumunsku. Túto colnicu idem po dvadsiatich piatich rokoch prvý raz. Predtým som…

Bulharská rozprávka

06

21:29

júl

2017

Bulharsko Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Píšem Vám už z Brašova zo štvrte Šéj (Schei), kde väčšinu obyvateľov tvorili Bulhari. Na fotografi je…

Dejiny Bulharska

05

07:29

júl

2017

Bulharsko prechádzame z juhu na sever krížom. Ideme naschvál cez deň, aby sme si to vychutnali. Som prekvapený, všade nádhern…

Ukradnuté auto v Bulharsku

04

22:40

júl

2017

Kde máme auto? Pozerám sa na miesto, kde stálo. Kde doprdele je? Sme na správnej ulici, však. Potom ho hľadáme všetci,…

Bulharské jedlo

04

22:33

júl

2017

V Borovci sme dali večeru, ideme podľa papiera, čo nám napísala Tina (polovičná Bulharka) a ja si dávam geniálny Tarator a keďže…

Musala- najvyšší vrch Balkánu

04

12:23

júl

2017

“To nestíhate” hovorí mi pani, čo predáva lístky na lanovku. “Ale zajtra a pozajtra je gondola na Jastrbec zatvorená…