1367 príspevkov
Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta (58)
Najnovšie Turistické tipy a zážitky
Dá sa ísť do Bieloruska bez víz? Je pol štvrtej ráno a ja vám píšem. Práve volajú predstaveného polície. Robím tu na colnici, kdesi v brezovom lese na hranici Ukrajina-…
Čo očakávať od hôr Fagarašu? Človek nikdy nevie presne, ak ide po prvý raz. My Slováci sme vcelku horským národom,…
Keď môže existovať Kosovo, prečo by nemohlo Podnestersko? Myslí si mnoho Rusov. Teraz tu zopár ľudí poznám, a tak sa postupne budem…
“Vyzujte sa!” doslova kričí Andrej. Vstupujeme k nemu do jeho “penthouse” na vrchnom poschodí 8 poschodového paneláku…
“Vieš, je to ako Vatikán – štát v štáte” vysvetľuje mi Roman situáciu v Podnestersku, v …
Transfagarašskú diaľnica tu v Rumunsku má lichotivú prezývku. Cesta je to vskutku spektakulárna a je to dobrý tip pre …
Prekročili sme mohutný, nádherný Dunaj a sme v Rumunsku. Túto colnicu idem po dvadsiatich piatich rokoch prvý raz. Predtým som…
Píšem Vám už z Brašova zo štvrte Šéj (Schei), kde väčšinu obyvateľov tvorili Bulhari. Na fotografi je…
Bulharsko prechádzame z juhu na sever krížom. Ideme naschvál cez deň, aby sme si to vychutnali. Som prekvapený, všade nádhern…
Kde máme auto? Pozerám sa na miesto, kde stálo. Kde doprdele je? Sme na správnej ulici, však. Potom ho hľadáme všetci,…
V Borovci sme dali večeru, ideme podľa papiera, čo nám napísala Tina (polovičná Bulharka) a ja si dávam geniálny Tarator a keďže…
“To nestíhate” hovorí mi pani, čo predáva lístky na lanovku. “Ale zajtra a pozajtra je gondola na Jastrbec zatvorená…
ODPORÚČANÉ ZÁJAZDY
-
Argentína, Brazília
viac → -
-
Nórsko - zlatý trojuholník
viac → -
Thajsko, Malajzia, Singapur
viac → -
USA - západ
viac → -
Vietnam zo severu na juh