1367 príspevkov

Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta (6)

Najnovšie Turistické tipy a zážitky

Hejtovanie Kataru je chybou

05

09:08

dec

2022

Katar Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Haloo, keďže som Katarofil, velice ma potešil tvoj blog o ňom :) Dcéra tam 1,5 roka robila, nepovie o ňom zlé slovo, bola som tam 3x a páčilo sa mi tam oveľa viac ako v…

História Tokajského vína

26

23:30

nov

2022

Slovensko Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

O histórii vína na Slovensku píšem v blogu o Najlepších vínach sveta. Na túto tému som pre Vás nahral aj 15-minútový film, kde hovorím o návšteve viníc na všetkých…

Grappa vs. koňak?

26

23:11

nov

2022

Taliansko Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Obidva destiláty sa vyrábajú z hrozna, no tu spoločné znaky aj končia. Postup pri výrobe aj chuť sú totižto úplne odlišné. Koňak sa vyrába vo Francúzsku, grappa v…

Najväčšie preteky sveta

20

07:45

okt

2022

Antarktída Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Mohli by to byť preteky v zbrojení medzi Sovietskym zväzom a USA, či už lepšie, preteky týchto veľmocí pri dobýjaní Mesiaca. No pre nás cestovateľov je to určite boj o…

Podzemná cisterna Yerebatan v Istanbule

15

05:47

okt

2022

Turecko Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

V Istanbule sa budete cítiť ako v encyklopédii umenia. Každým krokom sa tu otvára iná kapitola dejín. Vstupom do cisterny Yerebatan vstupujete ako keby do podzemného…

Brazílske voľby - v 4. najväčšej demokracii sveta

03

00:17

okt

2022

Brazília Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Väčšina Slovákov je dnes vraj za predčasné voľby. Ospravedlňujem sa, ja sledujem viac tie Brazílske. Dnes v nedeľu sa bijú dvaja kohúti: Jair Bolsonaro, aktuálny…

Mladý inovatívny podnikateľ

26

18:19

sep

2022

Slovensko Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Ďalší ročník - Mladý inovatívny podnikateľ roka je za nami. Je pre mňa osobne aj pre BUBO veľká česť, že môžem stáť na pódiu a odovzdávať hlavnú cenu víťazovi. Zájazd do…

Žonglovanie loptičiek na vysoko zavesenom lane

23

07:24

sep

2022

Ukrajina Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Toto nie je literárny konštrukt – dnes sa o žonglovaní na vysoko zavesenom lane hovorí v politike. Dillí totižto doteraz jasne nezastalo stranu, ktorej vo vojne Rusko -…

Šanghajská organizácia pre spoluprácu, SCO

16

07:47

sep

2022

Čína Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

SCO má „divných“ členov ako Čínu, Rusko, Tadžikistan, Uzbekistan a potom tých, čo čakajú na prijatie, ako Bielorusko či Afganistan (áno, pod vedením Talibanu). O čo…

Na čo si dať pozor, nebezpečenstvo v Karibiku

14

07:49

sep

2022

Dominikánska republika Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta Haiti Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta Jamajka Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Do niektorých karibských krajín vás nevpustia v maskáčoch, napríklad na Trinidad a Tobago, do Grenady či na Antiguu. Drogy tu nie sú legálne na žiadnom ostrove a,…

Hurikánová sezóna

14

07:30

sep

2022

Dominikánska republika Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta Jamajka Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Od 1. júna do 30. novembra je v Karibiku hurikánová sezóna. Čo to znamená? Prakticky nič. Mnohokrát som tu bol v tomto čase a mal som nádherné počasie. Isteže sme…

Prezident Benito Juárez

13

19:21

sep

2022

Mexiko Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Benito Juárez sa narodil v blízkosti mesta Oaxaca v značne chudobnej indiánskej (Zapotéckej) rodine v dedinke San Pablo Guelatao. Keď mal tri roky, zomreli mu obaja…